Triggerfinger, Calexico, De Temps Antan, Roosbeef, Mad Dog McRae, Fixkes en Myrdinn worden toegevoegd aan de line-up. Eerder kondigden we al The Magic Numbers, Intergalactic Lovers, Het Zesde Metaal, Gordie MacKeeman & His Rhytm Boys en Volosi aan.

Vandaag sluiten we de vroegboekverkoop af en start de voorverkoop. Check de site met alle informatie over onze dag-, tweedaags- en driedaags ticket. Ook dit jaar werken we samen met Natuurpunt. We schenken €5 per NatuurPunt-ticket aan Natuurpunt ter bescherming van onze vogelvriend de Geelgors.

Triggerfinger

Met Triggerfinger halen we de beste groep van Vlaanderen naar Dranouter (Mia-awards)! Triggerfinger is een driekoppig monster, geboren uit het beste wat de rockgeschiedenis te bieden heeft. Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul gaan al een poos door het leven als “The loudest band in Antwerp” De band komt het stof van de weide blazen op zaterdag 8 augustus. En dat op een festival dat focust op New Tradition? Uiteraard! Hou die oordoppen klaar!

Calexico

Feesttrompet geschal! De Amerikaanse zesmansband Calexico is genoemd naar een stadje op de grens van Amerika en Mexico en dat is te horen in hun muziek. Een botsing van country & western en feestelijke mariachi. Bij een Calexico-concert sta je het ene moment weg te dromen bij een zich hallucinant voortslepend nummer, om meteen daarna wakker geschud te worden door een uptempo Mexicaans deuntje met feestblazers. Calexico trok onlangs naar Mexico City om het nieuwe album “Edge of the Sun” op te nemen, dat dit voorjaar van 2015 wordt verwacht, en waaruit ze zullen spelen op zondag 9 augustus - mainstage.

De Temps Antan

De Temps Antan is zonder twijfel het krachtigste trio in de traditionele muziek van Québec vandaag. Deze Canadezen zijn gepokt en gemazeld bij de legendarische formatie La Bottine Souriante. De explosieve combinatie van viool, accordeon, harmonica, gitaar en bouzouki, met hun ritmisch stampende voeten en meeslepende muziek slaagt er telkens in zelfs de felste tegenstanders van de traditionele volksmuziek te overtuigen. Test het zelf op zaterdag 8 augustus - clubstage

Roosbeef

Dwarse popliedjes, humorvolle en spitsvondige teksten en een spannende liveshow: allemaal kenmerken die horen bij Roos Rebergen oftewel Roosbeef. Na het succesvolle 'Omdat ik dat wil' stelt ze nu haar nieuwste cd voor ‘Kalf’. Wie is het Kalf? Misschien Roos zelf? Kom het ontdekken in Dranouter op vrijdag 7 augustus in de clubstage.

Mad Dog McRae

Mad Dog McRae is een 6-koppige Britse band met pop, folk, rock, jazz, bluegrass en ‘shake your ass’ music. Vorig jaar stonden ze op het programma maar haalden jammer genoeg het podium niet door vertraging in de kanaaltunnel. Nu vertrekken ze gewoon een dag vroeger! Voor de vroege vogels op vrijdag 7 augustus.

Fixkes

Fixkes 2.0. Het heeft even geduurd maar sinds september laatst staat de groep er met een nieuwe plaat - 'Weeral halfacht’ - en met heel veel goesting. Voorproefjes waren de hiphopslow 'Nooit niks’ en 'Jodie Foster’. En nee, de nieuwe 'Kvraagetaan' zal voor een andere keer zijn. En ja, er is een en ander veranderd. Het klinkt allemaal wat rauwer met veel echo’s van de jaren ’90. Het gaat over speekmedolles, koriander van den Turk en vrouwen die houden van Cake. Het gaat nog altijd gaat over de liefde. Of het gebrek eraan. Fixkes sluiten ons Nekka podium af op zaterdag 8 augustus.

Myrddin

Een virtuoze flamencogitarist die eerder al samenwerkte met grote namen als Wannes Van De Velde en Gabriel Rios. Nadat Jef Neve Myrddin aan het werk zag vroeg hij hem meteen om mee te spelen met zijn Sons of the New World. Het muzikale bloed van zijn vader Koen De Cauter stroomt duidelijk ook door zijn vingers, spelend op de gitaar kent Myrddin zijn gelijke niet. Myrddin concerteert in de Kerk van Dranouter op zondag 9 augustus.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Dranouter
Datum: 
7, 8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over