De intussen 58 jarige André Rieu is bezig aan zijn zoveelste wereldtournee. Dit weekend hield hij liefst tweemaal halt in een zo goed als uitverkocht Vorst Nationaal. Dat André Rieu een perfecte orkestmeester is, bewees hij nogmaals door het publiek ruim 2 uur lang te boeien. Al bijna even indrukwekkend is de tweetaligheid van wereldster André Rieu.

De leden van het magistraal symfonisch orkest betraden van tussen het publiek in hun kleurrijke stijlvolle galakledij het podium. Dit alles zorgde een oogstrelend spektakel. De openingspolka was trouwens nog maar één van de vele klassiekers van Strauss die op de indrukwekkende setlist stonden. Hierbij beeldde het Strausskoor de prachtige sfeer van die tijd uit. Meestal koos men voor nummers die bij het publiek bekend in de oren klonken en voor nummers die met een ziel geschreven werden.

André bouwde regelmatig ook een humoristische noot in wat zorgde voor een luchtig geheel. Zo berispte hij met een kwinkslag het te laat gekomen publiek en voerde de citaarspeler een prachtige versie van “De derde man” op met een komische noot. Ondanks dit alles bespeelde hij zijn citaar toch met de nodige frivoliteit.

Niet alleen orkestraal maar ook de zang kwam ruimschoots aan zijn trekken. Het bewijs hiervan is zonder meer de drie prachtige tenoren die enkele prachtige nummers vertolkten. Elke tenor had eveneens een komische act. De Hongaar zorgde voor goulash voor het orkest, de Duitse tenor had braadworsten bij zich. Het orkest had hier geen oren naar maar André vond dat het publiek er nog hongerig uitzag en wierp ze dan ook in de zaal. De laatste tenor uit Australië speelde kangoeroe. Ook het publiek werd betrokken. Zij neurieden lustig mee op de frivole klanken van het symfonisch orkest. En wonder bovenal de samenzang klonk wonderlijk mooi.

Toogplakkers misten de eerste symfonische klanken van het magistraal orkest door de zeer korte pauze. Het tweede deel bevatte eveneens een verrassingsact. AndréRieu nodigde een Amerikaans gospelgroep, die het publiek verblijde met oorstrelende vocale klanken. Het absolute hoogtepunt uit het tweede deel was zonder meer het nummer’i will follow him’ in een bewerking van André Rieu, pakkend gebracht door het Strausskoor en de gospelzangers. Een ander kippenvelmoment was de ‘Blauwe Donau’ met het prachtige beeldbeeldmateriaal dat op groot scherm werd geprojecteerd.

Het publiek werd tijdens “de radetsky march” getrakteerd op een heus ballonfestijn dat uit de nok van de zaal naar beneden kwam, wat zorgde voor een heus geknal. Het publiek was zo enthousiast en onder het aanhoudende applaus bracht André Rieu nog verschillende medleys die ze konden mee neuriën .

Bij dit prachtige spektakel horen natuurlijk foto’s en onze fotograaf voegde dan ook een hele reeks exclusieve foto’s toe aan ons fotoalbum.

Foto’s André Rieu – Vorst Nationaal 2007

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: