Na het succes van ‘School of Rock’ vorig seizoen, mag jongerenkoor Melodia (leeftijd 14j-17j) van The Singing Factory opnieuw schitteren in een volwaardige musicalproductie. Uit de pen van MNM-presentator Wanne Synnave (o.a. script ‘Magdalena’ en ‘November ‘89’), die ook de regie op zich neemt, vloeide het script en de muziek voor deze gloednieuwe musical ‘Kamp Delta’. Naast de jongeren in zowel hoofdcast als ensemble, ook een in het oog springende musicaldebutante. Actrice en zangeres Femke Verschueren (22), o.a. bekend als Elke Gevaert in de VTM-telenovelle ‘Lisa’, maakt voor het eerst haar opwachting in een musical (in een theaterproductie tout court) en pakt als kampleidster ‘Jax’ één van de hoofdrollen. ‘Kamp Delta’ neemt je mee naar de toekomst en werpt een blik op hoe mensen in het jaar 2099 omgaan met oorlog en de drang om te overleven. Helaas ook momenteel een pijnlijk actueel thema. Vanaf vrijdag 28 oktober 2022 opent productiehuis The Singing Factory de deuren van het Antwerpse Zuiderpershuis voor ‘Kamp Delta’. Tickets & info: singingfactory.be

Het verhaal
‘Kamp Delta’ neemt je mee naar de wereld zoals die is in het jaar 2099. In die wereld, althans wat daar van over blijft, want het is acht jaar nadat de aarde aan z’n einde kwam, zijn de inwoners van Kamp Delta ervan overtuigd dat zij de enige overlevenden zijn. Dat is buiten de drie nieuwkomers (Lexi, Amy, Max) gerekend, die met hun aankomst in het kamp, het leven en het wereldbeeld van de inwoners compleet op zijn kop zetten.

In deze pakkende productie, vertolkt door jong en meer ervaren talent, en ondersteund door muziek van een fantastische liveband, wordt het publiek meegevoerd naar een wereld die (nog) niet bestaat. Deze meeslepende voorstelling toont hoe mensen in de toekomst omgaan met oorlog en de drang om te overleven. Helaas ook in 2022 weer een pijnlijk actueel thema.

Femke Verschueren pakt hoofdrol bij musicaldebuut
Tussen het jonge Melodia-geweld, dat ruimschoots vertegenwoordigd is in de hoofdcast en het ensemble, ook musicaldebutante Femke Verchueren (22), die als kampleidster ‘Jax’ meteen één van de hoofdrollen wist te bemachtigen. Femke weet als geen ander hoe spannend het is om als jong meisje op een podium te staan. Na haar overwinning als 11-jarige in de nationale preselectie, bezorgde ze ons land in 2011 een zevende plaats bij ‘Junior Eurosong’ met het nummer ‘Een Kusje Meer’. Tegenwoordig is Femke bijna dagelijks te zien op de beeldbuis, want naast haar zangcarrière, speelt de immer stralende brunette ook ‘Elke Gevaert’ in de succesvolle VTM-telenovelle ‘Lisa’.

Hoofdcast
Naast Femke Verschueren mogen ook de 16-jarige Mauro Janssens uit Merksem (Luca), Emilie Elisabeth (17j, Mechelen) als Lexi, Thomas Baart (16j, Anzegem) als Finn, de 17-jarige Xan Tonnelier uit Laarne (Kai), Lotte Villays (16j, Wilrijk) als Noah, Mathias Van Cauwenberghe (16j - Aalbeke) in de rol van Dante en ook de 15-jarige Bo Elisabeth uit Mechelen - zus van Emilie (Lexi) - die in de huid van Cleo kruipt, zich opmaken voor een rol in de hoofdcast.

Ensemble

Antwerpen
Anaïs Smeets (Brasschaat - °2006), Aurelia-Luna Vittiglio (Hemiksem - °2007), Coumba Thiam (Deurne - °2005), Eline Van Meirvenne (Zwijndrecht - °2006), Fee Hannes (Olen - °2007), Kiran Vanhees (Kalmthout - °2007), Laura Bosmans (Schoten - °2006), Lilith Coolen (Lint - °2008), Marieke Van Waes (Edegem - ° 2008), Merel Carracillo (Puurs-Sint-Amands - °2007), Mona Theuwissen (Antwerpen - °2006), Nanou Vermeulen (Deurne - °2005), Noah Apers (Hemiksem - °2006), Oona Dierckx (Rijmenam - °2008), Thijs Joppen (Vosselaar - °2005), Zoja Dobrovolskaya (Edegem - °2007)

Oost-Vlaanderen
Helena De Reu (Kruibeke - °2009), Levi Van Overtveldt (Beveren-Waas - °2007), Noah Jolie (Scheldewindeke - °2007), Seppe Cromphout (Meerbeke - °2005), Stiene Huylebroeck (Moerzeke - °2005), Zuri Bukuru (Lokeren - °2008)

Vlaams- Brabant
Fleur Dehandschutter (Bellingen - °2005)

Waals-Brabant
Chaya Van Mol (Ittre/Halle - °2007)

Creatives
Script, muziek en regie: Wanne Synnave
Arrangementen: Lucas Heytens
Choreo: Matthew Michel / Baptiste Vuylsteke
Koorleiding: Tinne De Groot
Repetent: Ronny Plovie
Liveband o.l.v. Charles Vanden Broucke

‘Kamp Delta’ speelt vanaf 28 oktober tot en met 13 november 2022 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Tickets & info: singingfactory.be

De voorstelling wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12, tenzij onder begeleiding van een volwassene.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: