Na 99 afleveringen is het vandaag eindelijk zover voor Felicé en zijn 22 huidige kandidaten: de 100ste aflevering. Deze feestelijke aflevering mag echter niet ongemerkt voorbij gaan en daarom een paar leuke getallen. De afgelopen 99 afleveringen heeft Felicé al meer dan een miljoen euro weggegeven waarvan de helft (=521 317,76 euro) uiteraard naar de kijkers thuis is gegaan. Het hoogst gewonnen bedrag is tot hiertoe 75 000 euro en werd al twee maal gewonnen. Het laagst gewonnen bedrag is 0,01 euro en dit is ook al twee maal voorgevallen.

Enkele leuke weetjes over Te Nemen of Te Laten:

1. TOP 5 GROOTVERDIENERS tot op heden:
Bernard Surmont: 75.000 euro
Severine Moerman: 75.000 euro
Patrick Pleunes: 35.000 euro
Carlo Cangelli: 30.000 euro
Tim Goedhuys: 20.500 euro

2. Van de 22 startkandidaten moest Björn Elsen het langste wachten op zijn kans. Na 31 afleveringen was het eindelijk zijn beurt. Hij won 150 euro en mocht dus met 75 euro naar huis.

3. De persoon die het meeste pech heeft gekend was ongetwijfeld Nancy De Beck. Nancy houdt als laatste twee bedragen 0,01 eurocent en 50.000 euro over. Het bod van de bankier is even verrassend als sterk: een wissel. Nancy houdt haar eigen doos echter. Ze gaat naar huis met .... 0,01 eurocent!

4. Advies volgen van je naasten in het publiek is niet altijd de sleutel tot succes. Kenneth Terlaeken was nog maar één jaar gehuwd en luisterde flink naar zijn echtgenote. Hij kreeg een duidelijk teken om te stoppen bij een bod van 13.000 euro. Zeer tegen zijn zin aanvaardde Kenneth vervolgens het bod van de bankier met de woorden “anders mag ik van mijn vrouw niet meer binnen..” Toen hij het spel vervolgens uitspeelde, deed hij het echter uitstekend en bij elk hoger bod van de bankier kreeg hij het meer en meer op de heupen. Uiteindelijk bleek dat Kenneth 75.000 euro in zijn doos zitten had en vloekte hij hartsgrondig richting zijn eega.

Bernard Surmont bewees dat je soms beter je eigen buikgevoel kan volgen. Bernard’s moeders maant haar zoon tot drie keer toe tot stoppen aan. Met de laconieke woorden “ik heb in mijn leven al genoeg naar mijn moeder geluisterd”, drijft hij de spanning ten top en zijn moeder tot wanhoop. Bernard houdt twee bedragen over: 20.00O en 75.000 euro. Een laatste bod van 40.000 euro doet niemand twijfelen dat Bernard nu wel zijn mama gerust zal stellen, zeker als Patrick Pleunes, eigenaar van de laatst overblijvende doos, een emotionele oproep doet om tevreden te zijn met wat hij heeft. Bernard drijft het echter tot het uiterste en speelt door. Terwijl zijn moeder stilletjes sterft op de tribune, de kandidaten elkaars handen vastnemen en menig persoon de ogen bedekt, rijft koele Bernard als eerste een recordbedrag van 75.000 euro binnen. De ontlading achteraf was dan ook enorm.

5. Op één dag worden er tot 6 afleveringen van Te Nemen Of Te Laten opgenomen. Dit wil zeggen dat er telkens 22 kandidaten moeten zijn, en 5 nieuwe kandidaten die het ontstane gat moeten opvullen. Aangezien er rekening moet gehouden worden met continuïteit, moeten de 22 kandidaten zich telkens tussen 2 afleveringen hun haar laten doen, omkleden, wat bij schminken en als er tijd is een klein hapje eten. De tijd die ze hiervoor krijgen bedraagt gemiddeld een goede 15 minuten! Het spreekt voor zich dat alles tot in de puntjes geregeld moet zijn want anders lopen de opnames vertragingen op. Er is natuurlijk wel een langere lunchpauze voorzien en op het einde van de opnamedag wordt er wel eens een pint gedronken in de cafetaria.

6. Als er al een Te Nemen of Te Laten-lied bestaat, is het ongetwijfeld “Hey Baby” van DJ Otzi. Het lied, dat bulkt van de aanstekelijke “oeh’s” en “aahhh’s”, wordt voor elke opname luidkeels gezongen door de kandidaten in hun loge. Deze traditie ontstond spontaan bij de 22 startkandidaten en wordt trouw overgenomen door elke nieuwe golf aan spelers. Andere favorieten zijn “Doo Wah Diddy” van Rick Springfield en “We will rock you” van Queen.

7. Eén kandidate die niet echt tevreden was met haar prijs was Kathleen Van Mulders. De strijkplank die ze won, stond dan ook enkele dagen later al te pronken op de veilingsite Ebay. Na enkele dagen bieden vond de strijkplank een nieuwe eigenaar voor het hoogst geboden bedrag: 38 euro. De gelukkige koper: medespeler Dany Dieleman.

8. De lange uren en verre verplaatsing naar Vilvoorde vergen veel van sommige kandidaten. Martine Bruseel, die zelf in Oostende woont, verhielp dit probleem door met de mobilhome te komen. Zolang ze in het spel zat, kampeerde ze met haar echtgenoot op de parking van de opnamestudio.

9. Gerechtsdeurwaarder Meester Suykens, in de uitzending steeds minzaam lachend en weinig van zeg, heeft van zijn stilzwijgen zo stilaan zijn handelskenmerk gemaakt. Eenmaal de camera’s niet meer draaien is er van die schijnbare verlegenheid niets meer te merken en tapt hij moeiteloos een goede grap aan de toog.

10. Dat de kandidaten vaak na zoveel tijd samen door te brengen, goede vrienden worden zal niemand verbazen. Het opvallendste duo was echter Joachim Verbrugghe en Dany Dieleman die meer dan 30 afleveringen lang naast elkaar stonden en zorgden voor een chemie die deed terugdenken aan de hoogdagen van de Muppet-show met de grappige oudjes Waldorf & Statler. Dany en Joachim stalen de show door hun opmerkelijke mimiek, nadrukkelijke aanwezigheid in de groep van 22 en onophoudelijke kwinkslagen naar elkaar, Felice en medekandidaten.

Vanavond 100ste Te Nemen Of Te Laten om 18u20 op VIJFtv.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: