Willy Sommers, één van de absolute grootheden van de vaderlandse showbizz, werd op woensdag 9 augustus 65 jaar en dat zal Vlaanderen geweten hebben! Niet alleen werd hij door zijn duizenden fans en de media volop in de bloemetjes gezet, de pensioengerechtigde (maar spreek hem daar vooral niet over!) jarige brengt in zijn feestweek met ‘Boven de wolken’ ook een gloednieuw album uit.

‘Boven de wolken’, met daarop uiteraard de hitsingles ‘Geen probleem’ en ‘Zeg dus niet hallo’, is een echt Sommers 2.0 album geworden, waarop eigentijdse popsongs en de betere schlagernummers schouder aan schouder een plek vonden. Willy waagt zich met producer Yannic Fonderie ook aan een wat dance-geïnspireerde versie van de Reinhard Mey-klassieker ‘Boven de wolken’ en gaat op ‘Net als in een droom’ zelfs in duet met sympathieke collega Wim Soutaer.

Heel bijzonder is dat de ontdekker van Willy Sommers, schrijver/producer Roland Verlooven, met het prachtige nummer ‘L.A.T.’ een unieke bijdrage levert aan deze nieuwe CD en dat Will Tura samen met Willy het aanstekelijke nummer ‘Zondag’ schreef. Een voor velen misschien verrassende, maar gedroomde samenwerking tussen beide iconen, die na vele jaren van (onvervulde) plannen voor dit feestelijke album eindelijk werkelijkheid werd.

‘Boven de wolken’, het nieuwe album van Willy Sommers, is nu fysiek verkrijgbaar in de handel, is HIER verkrijgbaar op iTunes en kan u HIER beluisteren op Spotify!

Tracklist ‘Boven de wolken’

 1. Geen probleem
 2. 1000 keer
 3. De vrouw van mijn dromen
 4. Zeg dus niet hallo
 5. Als je diep in mijn ogen kijkt
 6. Boven de wolken
 7. Net als in een droom (met Wim Soutaer)
 8. Van levensbelang
 9. Zondag
 10. Pak me vast
 11. Spijt komt te laat
 12. L.A.T.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over