Oudenaarde mag zich officieel een vijfsterren - gemeente noemen. Voor het zover was moesten keypeople Mindy, Sandy, Jozefien, Jan, Geert, Wim en Els samen met alle inwoners van Oudenaarde eerst nog de 5 loodzware opdrachten, die Stan van Samang hen gaf, tot een goed einde brengen. Stan van Samang wou namelijk een Witte Kerst op de grote markt van Oudenaarde, niet evident in deze tijd van het jaar als je het ons vraagt.

Als eerste opdracht moest Mindy ervoor zorgden dat er een reuze sneeuwpop stond van 10 meter hoog op de grote markt. Vrijdagmorgen begon een heel team aan het geraamte van de sneeuwman te bouwen en pas zaterdagmorgen heel vroeg kwamen dan de gigantische vrachtwagens met sneeuw aan om het geraamte er als een sneeuwpop te laten uitzien. De sneeuwpop kreeg een reuzenhoed, zelfgebreide sjaal en wortel aangemeten waardoor in de namiddag niemand nog naast de sneeuwpop kon kijken. Enige vraag was op de sneeuwpop wel degelijk 10 meter hoog was en ook dit puntje van de opdracht was correct vervuld dus de eerste ster voor Oudenaarde was terecht binnen!

Studenten Sandy en Jozefien hadden dan weer de loodzware taak aanvaard om een heuse kerstmarkt met 100 kraampjes te bouwen. Een heel week lang hebben ze samen met de hele jeugd van Oudenaarde keihard gewerkt aan deze kerstmarkt. Na een bezoekje van Geena, Steph en Stan aan de heuse kerstmarkt vol lekkernijen gisterenmiddag bleek al snel dat ook zij hun ster meer dan verdiend hadden.

Leerkrachten Jan & Geert hadden misschien wel de moeilijkste opdracht van allemaal. Ze moesten 200 Kerstmannen verzamelen en die moesten aan iedere bezoeker gisterenmiddag een cadeautje overhandigen. Beide heren die samen met hun studenten midden in de examens zitten hebben al hun vrije uurtjes besteed aan het inpakken van cadeautjes en het maken van Kersman kostuums. Uiteindelijk werden er door de gerechtsdeurwaarder gisteren 378 Kerstmannen geteld en samen deelde ze bijna 30.000 cadeautjes uit aan het publiek. Stan van Samang kon dan ook niet anders dan de derde ster toekennen aan de heren die beloofd hadden bij het slagen van de opdracht mild te verbeteren.

10.000 man de kersthit “Stille nacht” laten zingen onder begeleiding van een symfonisch orkest. Dat was de taak die Wim maandagvoormiddag van Geena en Steph aanvaarde. Donderdagavond had Wim nog maar nauwelijks 30 man in zijn repetitieruimte en kijk gisterenmiddag zong ruim ,na een telling van de gerechtsdeurwaarder, 12.000 mensen “Stille nacht” onder de begeleiding van een heus symfonisch orkest. Dus ook Wim had zijn ster dik verdiend en dus zat Oudenaarde al aan 4 sterren.

Om de laatste vijfde ster binnen te halen moest het sneeuwen boven de Grote Markt in Oudenaarde. Want een Kerst zonder sneeuw dat is toch niet hetzelfde en dat vond ook Els en zij zorgde er dan ook voor samen met 9 heuse sneeuwkanonnen dat Oudenaarde gisterenmiddag de eerste zomerse sneeuwbui mocht ontvangen. Stan kon het nauwelijks geloven maar hij kende wel de vijfde ster toe waardoor Oudenaarde zich nu officieel een vijfsterrengemeente mag noemen.

Voor, tussen en na al de opnames kreeg het massaal opgekomen publiek nog optredens van Wouter, Geena Lisa, Brahim en natuurlijk ook Stan van Samang die o.a. zijn debuutsingle Scars op het publiek losliet.

Foto's Witte Kerst in Oudenaarde
Foto's optreden Wouter
Foto's optreden Stan van Saman
Foto's optreden Brahim

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: