De Nieuw-Zeelandse succesformatie Fat Freddy’s Drop brengt vandaag hun gloednieuw studioalbum 'Special Edition Part 1' digitaal uit en stelt het live voor op vrijdag 8 mei in Paleis 12 Club.

Het eerste deel van het dubbelalbum 'Special Edition Part 1' telt zes nummers, waaronder 'Raleigh Twenty', 'Trickle Down' en 'Six-Eight Instrumental', in het grootste geheim geschreven en opgenomen bij BAYS, de studio van de band in Wellington. De overige nummers, 'Special Edition', 'Kamo Kamo' en 'OneFourteen', vloeiden voort uit de gevierde jamsessies van de band voor een livepubliek over de hele wereld.

Het nieuwe album wordt de jongste telg in een knappe reeks succesplaten: 'BAYS'(2015) 'Blackbird' (2013), 'Dr Boondigga and the Big BW' (2009) en het verpulverende debuutalbum 'Based on a True Story' (2005) dat negenvoudig platina haalde.

Fat Freddy's Drop neemt de luisteraar mee op nachtelijke escapades langs een moderne mix van rootsreggae, zeemzoete vocals, messcherpe toonaarden, rauwe snareklanken en hoornsolo’s die tot ver aan de horizon weerklinken. Vorig jaar stonden ze nog in een uitverkochte Ancienne Belgique en OLT Rivierenhof. Onderstaande livestream bevestigt nog maar eens hoe sterk FFD live is. Daarbovenop was het ook de meest bekeken livestream van 2018 in de AB!

Tickets te koop voor hun concert op vrijdag 8 mei via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Fat Freddy's Drop
Datum: 
8 mei 2020
Locatie: 
Paleis 12, Brussel

Reservatie:

Meer over