Met meer dan 75.000 zijn ze, de Familie-fans die hun favoriete dagelijkse serie ook naast het scherm via Facebook beleven. Ongezien in Vlaanderen. De interactiegraad op de Familie-pagina is bovendien verdrievoudigd ten opzichte van het najaar van 2012. Familie leeft duidelijk onder de fans. Zij – en de honderdduizenden gezinnen die elke dag op de tv-afspraak zijn – maken zich alvast op voor de apotheose van het 22ste seizoen, die op vrijdag 28 juni 2013 voor een spanningsinjectie zal zorgen in de Vlaamse woonkamers.

Het buurtfeest. Daar draait het in de seizoensfinale allemaal om. Een evenement waar vooral Mathias (Peter Bulckaen) al wekenlang zijn tanden in zet. Op vrijdag 28 juni 2013 is het zover en vallen alle puzzelstukken samen in een extra lange seizoensfinale, 75 minuten om precies te zijn. Wat een groot, gezellig familiefeest had moeten worden, draait uit op een evenement boordevol onvoorziene wendingen.

Aan Mathias om het gebeuren in goede banen te leiden. Dat hij wel érg veel hooi op zijn vork nam, kregen de Familie-adepten de voorbije weken al te zien. Die stress en fysieke klachten dreigen vrijdag echter een hoogtepunt te bereiken. Ook de ruzie tussen Jan (Jef De Smedt) en zijn zoon bereikt een climax. Guido’s (Jordi Rottier) ultieme poging om toch met Charlotte (Laura Tesoro) op reis te gaan, dreigt te mislukken, waarop hij besluit om het heft in eigen handen te nemen.

De langverwachte wielerkoers lijkt alvast een schot in de roos te worden. Jong en oud maken zich op om deel te nemen. Terwijl Bart (Chris Van Tongelen) en Trudy (Silvia Claes) hun spullen pakken om te verhuizen naar hun nieuwe woonst, leeft de kleine Jelle (Jens Gruyaert) toe naar zijn moment de gloire met de miniemenploeg. Even spannend wordt het voor Benny (Roel Vanderstukken), die zich heeft ontpopt tot topfavoriet om de koers te winnen. Voor de wedstrijd van start gaat, worstelt hij echter met een groot dilemma. En dat heeft alles te maken met het geheimzinnige pakketje dat in zijn brievenbus belandde.

Wanneer er feest wordt gevierd, is ook Rita (Jacky Lafon) nooit ver weg. Op het buurtfeest staat haar echter een confrontatie te wachten die niet zonder gevolgen blijft. En dan is er nog Leen (Cathérine Kools), die ondertussen hoogzwanger is en op het punt staat te bevallen. Jan moet haar met spoed naar het ziekenhuis brengen, maar daar dreigt het mis te lopen...

Familie morgenavond seizoensfinale om 19.50 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: