Het viertal uit Chicago is terug met een zesde plaat onder de arm! 'American Beauty/American Psycho' ligt sinds kort in de rekken en doet al heel wat stof opwaaien! Fall Out Boy komt ons dit nieuwe album komend najaar voorstellen tijdens een Europese tournee, die op 14 oktober in ons land halt houdt voor een show in Vorst Nationaal!

De band die in 2001 opgericht werd door Patrick Stump (zang, gitaar), Pete Wentz (bas), Joe Troham (gitaar) en Andy Hurley (drums) bracht zijn eerste officiële album uit in 2003 onder de titel 'Take This To The Grave'. Op korte tijd schopten ze het tot één van de boegbeelden van de Amerikaanse teenager-rock dankzij alom gesmaakte tracks als "Sugar We're Going Down" en "Dance Dance" . Hun discografie omvat verder nog 'From Under The Cork Tree' (2005), 'Infinity on High' (2007), het opmerkelijke 'Folie à Deux' (2008) en 'Save Rock And Roll' (2013) en getuigt van een groot talent en een sterk groeiende invloed. De band telt ook opvallende samenwerkingen met onder meer Elvis Costello, Brendon Urie van Panic at The Disco, Lil Wayne en The Neptunes.

Vandaag haalt Fall Out Boy het nieuws met de song "Immortals" (uit de soundtrack van Disney-film 'Big Hero 6'), maar vooral ook dankzij de release van hun jongste plaat 'American Beauty/American Psycho'. Net als twee van hun voorgaande platen kwam dit album op 20 januari meteen binnen op nummer 1 in de Billboard 200. De single "Centuries" werd nu al bekroond met platina, en verzamelde in geen tijd 50 miljoen views op YouTube. Een goed georkestreerd succesnummer dat als een lopend vuurtje ook zijn weg doorheen het oude continent zal weten te vinden!

De Belgische fans hebben een afspraak met Fall Out Boy op 14 oktober, in Vorst Nationaal in Brussel! De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 20 februari om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Fall Out Boy
Datum: 
Woensdag 14 oktober 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over