Het traditionele Cultuurweekend gaat dit jaar jammer genoeg niet door. Maar… Tradities zijn er om in ere te houden en daarom organiseert het Fakkeltheater op de laatste zondag van augustus een eigen cultuurdag.

Directeur Sam Verhoeven: “Komend theaterseizoen spelen er meer dan 60 verschillende producties in het Fakkeltheater. We merkten dat veel van die producenten de traditionele Cultuurmarkt misten en daarom hebben wij vanuit het Fakkeltheater dit initiatief genomen. Op die manier kunnen we een groot aantal producties in de kijker zetten.”

Het is jammer dat er vanuit de Stad Antwerpen dit jaar geen ruimte is voor een Cultuurmarkt, of Cultuurweekend. Verhoeven: “We willen met dit initiatief een positieve boodschap uitsturen en dus geen kritiek geven. We kunnen blijven doorzeuren over het uitblijven van de Cultuurmarkt, maar dat helpt niemand vooruit. Vandaar dat we het heft zelf in handen nemen."

Meer dan 15 exclusieve toonmomenten zullen gratis te zien zijn in de Rode Zaal, De Kleine Fakkel en het Theatercafé. Een hoop bekende acteurs tekenen alvast present, waaronder Ann Van den Broeck, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Lissa Meyvis, Rikkert Van Dijck, Jean Bosco Safari, Daan Hugaert, Elias Bosmans, Lynn Van den Broeck, Ann De Winne, Brecht Callewaert, Carry Goossens, auteur Ward Hulselmans en vele anderen.

“Wij hopen op 27 augustus 2023 heel veel theaterliefhebbers te mogen verwelkomen. Alle toonmomenten zijn gratis, maar een ticket ophalen is verplicht. Deze kunnen op de dag zelf vanaf 11u opgehaald worden aan de Rode Zaal van het Fakkeltheater.”

RODE ZAAL – programma

13u30 DEZE CONGÉ TELT NIET MEE Theater Zeemanshuis

Fragment uit de nieuwe vakantie-komedie van Stijn Van Haecke.
De familie Denecker-Maes had (volgens hen) niet altijd de beste vakanties. Nu haar man Albert overleden is, wil Martha de draad weer opnemen. Opnieuw op congé! Met de hulp van haar broer Paul moet dat zeker lukken. Hij werkt tenslotte voor de hotelketen “Congé Olé! Waar Vlamingen thuis zijn!”.

13u55 BELLISSAMA Fakkeltheater i.s.m. Studio Dongo

Met Lissa Meyvis, Lisa Willems & Fio Van Steenlandt.
“Bellissama” staat garant voor l
ichtvoetig zondags aperitief van opera, operette, songbook, jazzy tunes en musical in het hartje van de oude stad. Dichtbij de mensen in de warme clubsfeer van het Theatercafé. Sopraan Lissa Meyvis (In de schaduw van Toon Hermans, Ode an die Freunde, Lissa à mille temps) is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent. Bekend en/of jeugdig.

14u20 MERCI CHARLES Studio Dongo

Met Hans Peter Janssens, Lissa Meyvis & Fio Van Steenlandt.
Dankbaar nostalgisch eerbetoon bij de honderdste geboortedag van Charles Aznavour door HansPeter Janssens (Les Misérables, Sweeney Todd, The Phantom of the Opera) en LissaMeyvis (Schaduw van Toon Hermans, Bellissama, Ode an die Freunde).

14u55 YOU ARE MY SUNSHINE Deep Bridge

Met Ann Van den Broeck en Sophie Janssens.
Een pakkende musical met een onverwachte plottwist. Stany Crets schreef een aangrijpend script en Ann Van den Broeck maakt haar debuut als componist en speelt Britt. Voor de andere hoofdrol, die van Lena, viel de keuze op aanstormend talent Sophie Janssens.

Lena en Britt, ze kennen elkaar niet. Door een onfortuinlijke speling van het lot ontmoeten ze elkaar op een plek die ze allebei koesteren. Ze worden lotgenoten en proberen samen achter een groot mysterie te komen. Hoe kan het dat je leeft en toch niet leeft? Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid? Hoe manipuleer je het leven…als je in een coma ligt?

15u20 HOTEL VOCAL Fakkeltheater

Met Daisy Thys & Sam Verhoeven.
Gastvrouw Daisy Thys en gastheer Sam Verhoeven presenteren het 19e seizoen van het populairste café-chantant van Antwerpen en omstreken. Ze zingen een paar liedjes, praten maar al te graag over de muzikale gasten die ze zullen ontvangen en hebben nog een kleine verrassing in petto.

15u45 DE VROUW IN HET ZWART Loge 10 Theaterproducties
Met Daan Hugaert & Elias Bosmans.
Laat u meeslepen door het verhaal van Arthur Kipps, een jonge advocaat die naar een afgelegen landhuis in een verlaten dorpje wordt gestuurd om de zaken van een overleden vrouw af te handelen. Wat begint als een routineklus, verandert al snel in een aaneenschakeling van angstaanjagende gebeurtenissen.

16u10 LADY AGATHA Loge 10 Theaterproducties
Met Lynn Van den Broeck, Elias Bosmans, Arno Moens & Ann De Winne.
Wie is Agatha Christie? Ze verkocht wereldwijd twee miljard boeken, toch blijft haar persoonlijk leven voor velen een raadsel. Nochtans zat haar leven vol vuurwerk! Een reis tegen honderd kilometer per uur, de hele wereld rond.

16u35 MORGEN WORD IK NUCHTER M.M.P. i.s.m. Fakkeltheater

Met Rikkert Van Dijck & Ward Hulselmans.
Ward Hulselmans schreef een fascinerend boek over de hoopvolle strijd tegen de demonen van verslaving. Rikkert Van Dijck maakte er een theatrale adaptatie van, samen met muzikant Steven Mintjens. Ward en Rikkert geven tijdens het toonmoment een introductie tot het toneelstuk.

17u00 MASTERCLASS InTeam Producties
Met Brecht Callewaert, Maud Hanssens en Charles Vanden Broucke.
In dit muziektheatervuurwerk wordt operadiva Maria Callas terug tot leven gewekt. Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze overhaalt en inspireert de studenten - ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt - om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen.

17u25 ACHTER DE SCHERMEN Eén Zee

Met Carry Goossens & Frans Maas.
“Achter De Schermen” - een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood - is een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. De wereld probeert te overleven. De Steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.

KLEINE FAKKEL – programma

13u30 OPENDEURDAG Take Twee Producties
Take Twee Producties brengt een overzicht van hun producties, maar ook van de producties van het Poppentheater en de Poesjenellen. Daarnaast brengen zij een demonstratie van het Poppentheater. Een opendeurmoment voor jong en oud.

15u00 VENUS Theater Perplex

Toonmomenten om 15u, 15u20 en 15u40.
Maurice is een bekend acteur. Hij heeft prostaatkanker en weet dat zijn einde nadert. Toch blijft hij optimist en levensgenieter. Zijn vriend Ian is nog actief in het theater. Hij is een goed acteur, maar voor zijn omgeving is hij vooral een bazige en humeurige hypochonder. Ian kijkt uit naar de komst van Jessie, de 25-jarige dochter van zijn nicht. Hij verwacht dat zij voor hem zal zorgen. Maar Jessie heeft andere plannen…

16u00 BUNGEEJUMPEN VOOR ACTEURS Theater Zeemanshuis
Wist je dat Theater Zeemanshuis al 7 seizoenen “Bungeejumpen voor Acteurs” speelt in de Kleine Fakkel? Nee? Dan is dit hét uitgelezen moment om gratis te komen kennismaken met dit concept. Een volwaardige en unieke voorstelling gespeeld door de acteurs uit de kern van Theater Zeemanshuis.

THEATERCAFE – programma

11u00 ROUBAIX Jelle Cleymans
OPGELET: Betalend optreden.

“Roubaix” is Cleymans’ vierde soloalbum. In zijn eigen, frivole stijl brengt hij een ode aan het struggelen. Hij probeert de schoonheid van het afzien te grijpen in een dozijn nieuwe songs. Want niemand ontsnapt aan een gezonde portie twijfel of tegenslag. Ook een zanger niet. Dan kunnen we het maar beter proberen te omarmen. Dan kunnen we er maar beter mee aan de slag. Er af en toe om huilen. Maar er vooral een goeie geut om lachen.

18u00 ENKELE REIS BELGIË Jean Bosco Safari

Jean Bosco Safari en Steven Mintjens sluiten de Cultuurdag sfeervol af met een exlusief muzikaal optreden in het Theatercafé. Daarnaast presenteren zij met veel plezier de nieuwe productie: “Enkele Reis België”.

PRAKTISCHE INFORMATIE CULTUURDAG FAKKELTHEATER
27 augustus 2023 van 13u30 tot 18u30

Rode Zaal – Fakkeltheater
Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

Inkom is gratis, ticket is verplicht.
Tickets zijn te verkrijgen vanaf 11u in de Rode Zaal
Het aantal tickets per toonmoment is beperkt.
Kom tijdig uw gratis ticket ophalen.
Respecteer de aanvangsuren van het toonmoment.

Kom dus tijdig naar de Rode Zaal, Theatercafé of Kleine Fakkel.
Meer info via: 070 246 036 – www.fakkeltheater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over