Afgelopen woensdagavond was het Flageygebouw in Brussel het decor van de Red Bull Elektropedia Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking voor de Belgische muziekindustrie. Fake Records was voor het eerst genomineerd in de categorie 'Best Label' en sleepte meteen de overwinning binnen. Een mooie erkenning voor het nog jonge Gentse muzieklabel, dat met Brihang, Bombataz en IKRAAAN nog een groot aantal nominaties in andere categorieën kreeg.

De voorbije twaalf maanden waren bijzonder gevuld voor Fake Records. Met achtereenvolgens releases van Uberdope, NTREK, Bombataz, IKRAAAN én als klap op de vuurpijl het laatste album van Brihang, bleef het label het hele jaar in de aandacht van het publiek. Deze inspanningen werden duidelijk gesmaakt door zowel de jury als door het publiek, dat haar stem in de verschillende categorieën mocht uitbrengen. Het is een onverwachte maar heel mooie erkenning voor het boerenjaar van Fake Records.

Ook verschillende artiesten uit de stal van Fake Records waren genomineerd voor diverse categorieën. Brihang in de categorieën 'Artist of the Year', 'Song of the year' en 'Best live-act'. Bombataz voor 'Best EP', net als IKRAAAN, die ook nog eens aanspraak maakte op een award 'Fresh on the Scene'. Bombataz nam uiteindelijk de 'Breakthrough' award mee naar huis en Brihang behaalde de derde plek in de categorie 'Song of the Year' met 'Steentje'.

De award is alleszins een indicatie van de wind in de zeilen die Fake Records momenteel voelt op de koers die ze vaart. De Fake Label Night, op 1 februari in de AB, is nu al volledig uitverkocht, net als bijna de hele voorjaarstour van Brihang. Het komende jaar gaat Fake Records gewoon verder op hetzelfde elan, met heel veel releases en toffe acties om haar artiesten nog meer in de kijker te zetten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over