Fake Records, het Gentse label dat onder meer Brihang, IKRAAAN en Uberdope in haar rangen heeft, zal nu ook het nieuwe werk van SPREEJ uitbrengen. De Gentse hiphopartiest veroverde een aantal jaar geleden met Safi&Spreej het hele land, maar verdween na de opheffing van die groep even volledig van de radar. Nieuw werk van hem zal er deze maand nog aankomen.

SPREEJ verscheen al in 2011 aan de oppervlakte met 'Aangenaam', een EP die vanaf de eerste seconde duidelijk maakte dat Christophe Caboche – z'n echte naam – gemaakt was voor een hoger plan. Het wekte dan ook bij niemand verbazing dat deze jongen uit Nieuw-Gent in de volgende jaren het land veroverde aan de zijde van Safi. Het duo had Vlaanderen aan de voeten, tot de samenwerking abrupt ten einde liep begin 2016. Op een losse single met Jayh na volgde voor fans van SPREEJ het grote niets, alsof hij van de aardbodem weggevaagd was.

Na een noodzakelijke herbronning hervond de Gentenaar zijn stem en begon hij, onder impuls van Johannes Verschaeve (The Van Jets), te werken aan nieuw materiaal. De sound van de nieuwe SPREEJ is alvast een stuk rauwer en donkerder, waarmee hij aansluiting vindt bij zijn vroegere solo-werk. Lang wachten daarop wordt het alvast niet. Nog deze maand, op 24/1, zal een eerste single van hem verschijnen.

Voor Fake Records is het aantrekken van SPREEJ ook symbolisch van grote waarde. Het label werd in 2012 uit de grond gestampt met de expliciete bedoeling om ook hem uit te geven. Door omstandigheden is dat toen niet doorgegaan, maar het maakt ons niet minder trots om hem na al die jaren alsnog te verwelkomen op het roster.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: