Op zaterdag 1 februari 2020 strijkt Fake Records neer in de AB voor een label night, de eerste sinds 2015. Alle artiesten uit de stal van het Gentse label zullen er die avond een showcase geven. In het kader van deze label night wordt ook de 'Fake Sampler 01' uitgebracht, een gelimiteerde vinyl met bestaande nummers en onuitgegeven werk van de acts onder het label. De ticketverkoop is sinds vandaag open.

Exact een week nadat Brihang een volledig uitverkochte AB betoverde met de release van zijn nieuwe plaat CASCO, komt het nieuws naar buiten dat Fake Records er nu ook haar eigen label night zal releasen in het voorjaar. Op 1 februari 2020 zullen alle artiesten en groepen onder het label op de planken van de AB Club staan. De jonge beloftevolle IKRAAAN zal zo zij aan zij staan met het ultra funky Bombataz en pure hiphogroepen NTREK en Uberdope. Brihang zal optreden als host van de avond en hier en daar op het podium springen om een bijdrage te leveren bij verschillende nummers. De label night belooft alvast een erg interessante muzikale staalkaart te geven aan het publiek.

Fake Records, in 2012 opgericht door de leden van Uberdope, groeide doorheen de jaren met releases van Brihang, NTREK, Uberdope, Bombataz en recent nog IKRAAAN uit tot één van de interessantste onafhankelijke labels in ons land. Dat valt alvast duidelijk af te lezen aan het aantal nominaties voor de aankomende editie van de Red Bull Elektropedia Awards. Het Gentse label slaagde er de voorbije jaren in om de muren van het hiphopgenre te doorbreken en staat gekend voor haar dwarse koers en mooi uitgegeven releases.

In de AB zal één van die nieuwe releases alvast exclusief te koop zijn. De 'Fake Sampler 01' compileert bestaand én onuitgegeven werk van alle acts onder het label en geeft goed weer dat het label niet snel aan hokjesdenken zal doen. De ticketverkoop van het evenement is sinds vandaag open via deze link.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: