Het Gentse label Fake Records lanceert begin februari de 'Fake Sampler 01', met nummers van verschillende artiesten op haar roster. Exclusief materiaal van Brihang, Bombataz, NTREK en Uberdope dat nog niet was uitgebracht, zal vanaf dan te verkrijgen zijn op gelimiteerd vinyl. De 'Fake Sampler 01' zal voor het eerst te koop zijn op de uitverkochte Fake Label Night in de AB op 1 februari, een avond waar de bovengenoemde artiesten samen met enkele nieuwe acts showcases zullen geven.

Fake Records, opgericht in 2012 door de drie leden van Uberdope, heeft tijdens de voorbije jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Wat ooit begon als een uit de hand gelopen experiment is intussen uitgegroeid tot één van de toonaangevende Belgische indie labels, met artiesten actief op het hoogste niveau. Een 2019 vol spraakmakende releases werd op de afgelopen Red Bull Elektropedia Awards nog bekroond met een award voor het beste label.

Hoog tijd dus voor een staalkaart van de verschillende artiesten onder het Gentse label. De 'Fake Sampler 01' verzamelt exclusief materiaal van hen, waaronder ook een paar onuitgegeven tracks. Zo valt van Brihang het nummer 'Bernard' te horen, zijn remix van J. Bernardt die een cultstatus heeft gekregen tijdens zijn live-shows. Uberdope plaatste het nummer 'Anthony' op de compilatie, de West-Vlaamse hiphoptrots NTREK komt dan weer met het funky 'Felip'. De Brusselse multi-instrumentalisten van Bombataz tot slot zijn vertegenwoordigd met het meeslepende 'Frankenstein'. Ook op de B-kant vallen enkele absolute parels terug te vinden. De aandachtige lezer merkt enige linken tussen de vier gekozen titels, maar dat is hier niet het voornaamste van de zaak. De 'Fake Sampler 01' is een mooie bekroning van jarenlang timmeren aan de weg en zou wel eens een terugkerende traditie kunnen worden in de aankomende jaren.

De 'Fake Sampler 01' komt begin februari uit op vinyl, in een gelimiteerde oplage. De DIY-mentaliteit van Fake Records krijgt een visuele vertaling in het sobere artwork van de plaat. Elke plaat is, door de toevoeging van een apart label, enig in haar soort. Op 1 februari spelen alle artiesten onder Fake Records een showcase op de Fake Label Night in de AB. De vinyl zal daar voor de eerste keer verkocht worden, samen met speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde merch. Wie geen tickets heeft is eraan voor de moeite, het evenement is al even uitverkocht, maar zij kunnen vanaf 7 februari terecht in de platenshops voor hun exemplaar.

De 'Fake Sampler 01' verschijnt officieel op 7 februari en is het startschot van wat nu al een memorabel 2020 belooft te worden voor Fake Records. Hou het in de gaten via alle verschillende sociale kanalen. De 'Fake Sampler 01' komt uit onder Fake Records, de productie en distributie is in de handen van News Distribution Belgium.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over