Beluister/Download de single HIER.

Terwijl Jasper Maekelberg ons nog laat wachten op een opvolger van zijn succesvolle debuut als Faces on TV, stuurt hij ons wel regelmatig nieuwe muziek. En deze brief. Time After Time is de nieuwe single van Faces on TV.

Time After Time is een song die ik schreef over de nasleep van een gebroken relatie.

Iedereen heeft zijn eigen manier om met het uiteenvallen van een sterke band om te gaan, of met verlies in het algemeen. Sommigen gaan voor de ‘tijd heelt alle wonden’ aanpak, terwijl anderen kiezen voor total loss. Ik heb het allebei geprobeerd. Deze song gaat over het onthutsende maar tegelijk ook enigszins geruststellende besef dat de ‘ideale match’ niet bestaat.

Ik begon dit nummer als een jam, ik en mijn drumcomputer, ik maakte loopjes tot ik een fijne groove te pakken had. Ik zocht naar de ideale soundtrack voor een ritje in Key West, de zonsondergang tegemoet in mijn cabrio. (Ik ben er nog nooit geweest en ik heb geen cabrio, maar een mens mag dromen, right?) Ik probeerde nog honderd verschillende pistes, echte drums, strijkers, maar niets werkte beter dan die eerste ruwe versie. Alles wat ik toevoegde ging ten koste van de directheid van de demo. Dus ik belde Pomrad, hij speelde er keys op, en dat was dat. Ik gebruikte zelfs de gitaarsolo van de demo. (yep dit nummer bevat een gitaarsolo)

Luister eens, misschien vind je het wat.

x

Jasper

LIVE

  • 29/4/20, Vooruit Gent
  • 30/4/20, Trix, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over