Tussen klinkende namen als Jake Bugg, Gogol Bordello, Passenger, Selah Sue, Intergalactic Lovers en 't Hof Van Commerce waren er nog enkele plaatsjes blanco op de affiche van Festival Dranouter 2018 van 3-4-5 augustus. Die worden vandaag ingevuld met o.a. Faces On TV (in de Kerk!), Geppetto & The Whales, All Our Exes Live In Texas en The Bonnie Blues. Ook laat de organisatie al een lading DJ's los die deze zomer de Palace in brand zetten. Het wordt goed zweten met o.a. Goe Vur In Den Otto, DJ Double D en 2 KG Hoofdvlees!

Alle plaatsjes voor Festival Dranouter 2018 waren al ingevuld - dus bijna geen Faces On TV op de affiche - toen plots onverwacht een spot vrijkwam in de Kerk (!). Als Faces On TV loste wonderboy Jasper Maekelberg het meest geanticipeerde Belgische debuut van 2018: "Night Funeral". Faces On TV gaf ons al de singles ‘The Image Of Boy Wonder’ en ‘Dancing After All’ als voorsmaakjes. De Gentenaar is trouwens ook bekend als producer/muzikant van half muzikaal Vlaanderen. Bazart, Gabriel Rios, Warhola, Douglas Firs, Warhaus… Het lijstje is oneindig. En omdat we het graag nog eens zeggen: Faces On TV deze zomer in onze Kerk!

Geppetto & The Whales ken je misschien nog van Humo's Rock Rally 2012, waar de mannen strandden in de finale. De groep was nochtans de gedoodverfde favoriet bij zowel pers als publiek. Debuutalbum 'Heads Of Woe' (2014) deed denken aan Wilco en Fleet Foxes. Kortom: heel veel kwaliteit. In februari 2018 trok de band naar het Amerikaanse Wisconsin om er een opvolger in te blikken. De plaat 'Passages' bevat bijdrages van Ben Lester (The Tallest Man on Earth), Rob Moose (The National, Arcade Fire) en Trever Hagen (Bon Iver). Het resultaat van al die noeste arbeid komen ze aan jou voorstellen op Festival Dranouter!

"The most badass girl folk group ever”, dat slaat op de Australische band All Our Exes Live in Texas. Op mandoline, ukulele, accordion en gitaar zijn de 4 Exes gekend omwille van gevatte kwinkslagen, feministische standpunten en ontzettend mooie harmonieën. Met hun innemende live show stonden ze al in het voorpramma van Passenger, Nathaniel Rateliff and the Night Sweats én The Backstreet Boys.

Zaterdag neemt Son of Town Hall je in de Kerk mee in hun mythische wereld, compleet met Victoriaanse outfits, meditaties over de zee en liedjes die smeken om meegezongen te worden. Hun optreden laat je achter met een hart vol gelach en tranen, dronken van het avontuur en de tragische schoonheid van het menselijke bestaan. In diezelfde locatie is het op zondag de beurt aan Lamoral, het project van drie beloftevolle jonge muzikanten en saxofonist-zanger Koen De Cauter. Koen plaatste zo'n 40 jaar geleden gypsy jazz in de kijker met zijn legendarische ‘Waso Quartet’. Laat je op de bruisende tonen van Lamoral meevoeren in een klimaat van integere muziekmakerij!

Op zaterdag vrolijkt The Bonnie Blues De Voute op. Dit akoestisch trio met Nele Paelinck klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek. Nu denkt u: Nele Paelinck, was dat niet die violiste die bij School Is Cool speelde? De dames brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50. En als je goed let op de teksten, dan ga je gegarandeerd met rode oortjes naar huis! Ook Linde - artist in residence in Het Depot in Leuven - staat op zaterdag in De Voute. In het voorjaar van 2018 brachten zde twee een EP met Mongools geïnspireerde muziek uit. Noem het duo gerust een buitenbeentje op muzikaal vlak.

Losgaan met (nu al) legendarische DJ's in de Palace

Zoals ieder jaar zijn er 's avonds enkele DJ’s in de Palace-tent die zorgen voor spetterende afterparty's. Goe Vur In Den Otto moest jammer genoeg afzeggen voor Festival Dranouter 2017, dus geven Johnny Jailbate en Pete da Bomber dit jaar dubbel zo veel gas op donderdagavond 2 augustus. Johnny en Pete schakelen moeiteloos over van punk naar metal en stevige hardrock, Goe Vur In Den Otto.

DJ Double D, de populaire filefuif-DJ bij Studio Brussel, brengt zijn no-nonsense stijl mee. Dranouter resident DJ Bob gaat dan weer voor hitsige Braziliaanse tunes, trouwfeestklassiekers en de nodige portie folky meezingers. Het zal ook ongetwijfeld zweten worden in de Palace met o.a. DJ Lisa Jordens, 2 KG Hoofdvlees en DJ Thönder!

Relaxt camperen op de Comfort Zone

Natuurlijk is Festival Dranouter veel meer dan enkel en alleen straffe live concerten. Laat je deze zomer verrassen door gekke circusacts, fanfares met een hoek af, een uitgelezen selectie van kleurige foodstands -en trucks... Binnenkort meer daarover!

Na het succes van vorig jaar, zijn er dit jaar opnieuw chalets te zien op de camping "Comfort Zone". Festivalbezoekers voor wie het iets meer mag zijn, kunnen hun chalet, ontbijt en bijhorende krant (De Standaard) boeken via de website van Festival Dranouter.
Check alle info over Festival Dranouter via www.festivaldranouter.be

Naast de gebruikelijke dag, weekend- en combitickets kan de bezoeker ook een Natuurpunt-weekendticket kopen. Dan gaat er €5 per ticket integraal naar de werking van Natuurpunt. De bezoeker kiest dus zijn ideale ticketformule voor Festival Dranouter van 3 - 4 - 5 augustus 2018! Tickets zijn te koop via https://www.festivaldranouter.be/nl/tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: