Afgelopen zaterdag gingen Faces on Tv en Tamino naar huis met de Anchor Award voor opkomend internationaal talent. Die werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt op het Reeperbahn Festival in Hamburg, het grootste showcase festival van Europa.

Reeperbahn festival geeft in vier dagen tijd meer dan 600 acts van over de hele wereld de kans om zich te tonen aan de Europese muziekindustrie. Uit deze grote poule artiesten worden acht genomineerden gekozen die kans maken op de Anchor award. Een vooraanstaande jury woonde de showcases van de 8 geselecteerden bij en maakte op basis van die performance hun beslissing. In die jury: belangrijke volk als Jason Bentley, de musical director van het Amerikaanse KCRW, en Tony Visconti, legendarisch door zijn productiewerk voor Bowie.

Zaterdagavond werden de winnaars bekend gemaakt tijdens een grootse awardshow in het Sankt Pauli theater in Hamburg. Niet alleen koos de jury voor het eerst voor een ex aequo, ze koos ook de twee Belgische genomineerden uit als winnaars. Jasper Maekelberg van Faces on TV én Tamino kwamen op het podium hun award in ontvangst nemen en kregen te horen dat ze eind oktober uitgenodigd op het prestigieuze Primavera Club festival in Barcelona.
Faces on TV trok na hun drie shows op Reeperbahn meteen verder op hun eerste headline tour door Duitsland.

Faces on TV is het geesteskind van de gevierde geluidsarchitect Jasper Maekelberg. Hun debuut ‘Night Funeral’ kwam uit in april dit jaar en verscheen vorige vrijdag ook in Duitsland.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: