Bijna 4 jaar na de release van het debuutalbum ‘Temporarily Colourblind’, is Eyemèr terug met een nieuwe EP genaamd ‘Good Mourning To You’. Op deze plaat zingt de singer-songwriter over mentaal welzijn en non-binariteit.

De titel ‘Good Mourning To You’ is een woordspeling. Het verwijst naar het rouwproces dat Eyemèr doormaakte toen die iemand verloor aan zelfdoding. Wanneer iemand sterft op zo’n manier, achtervolgen schuldgevoelens vaak degene(n) die achterblijven. Daarnaast ervoer Eyemèr een proces gelijkaardig aan ‘rouwen’ toen iemand in hun familie door een mentale ziekte niet meer écht aanwezig kon zijn. Met de spreuk ‘Good Mourning To You’ wil Eyemèr diegenen een hart onder de riem steken die momenteel een verlies aan het verwerken zijn.

Eyemèr tracht al jaren het stigma rond mentale gezondheid te doorbreken met melancholische indieklanken en activistische songteksten. Sinds 2018, het jaar waarin de voormalige finalist van Humo’s Rock Rally uit de kast kwam als non-binair persoon (niet man of vrouw), komt ook het thema non-binariteit aan bod in de songteksten. De artiest hoopt hiermee beide thema’s aan te kaarten en te normaliseren.

Om de nieuwe EP te financieren, rekende Eyemèr op een crowdfundingcampagne. Zo konden fans en sympathisanten gedurende 30 dagen investeren in de nieuwe plaat van de artiest. Naargelang de grootte van hun geïnvesteerde bedrag, kregen investeerders een symbolische glimlach, EP of intiem huiskamerconcert in ruil. Het beoogde bedrag (3.500€) werd uiteindelijk zelfs lichtjes overschreden.

Eyemèr (pseudoniem van Sarah Devreese) is een singer-songwriter wiens stijl vergelijkbaar is met artiesten zoals Soko, Daughter, Bon Iver en Waxahatchee. De artiest behaalde in 2014 een finaleplaats in Humo’s Rock Rally en verzorgde reeds het voorprogramma van onder meer Marble Sounds en Isbells. Voor de nieuwe EP werkte de singer-songwriter samen met Michiel De Maeseneer (bekend van producties voor onder andere Balthazar en Bazart) en Tomas Van Hove.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over