Wegens grote belangstelling kondigt Riverdance een extra show aan in het kader van hun 25-jarig jubileum. Het Ierse dansfenomeen is ook op 4 april te zien in RTM Stage, Rotterdam Ahoy. Kaarten voor de show op 3 april zijn uitverkocht. De kaartverkoop voor de extra show is direct gestart via Ticketmaster.nl.

Riverdance: The 25th Anniversary Show is een krachtige en spectaculaire nieuwe versie van het gekende meesterwerk. Deze show vol energie en passie voor de Ierse en internationale dans, wordt wereldwijd bejubeld. Producent Moya Doherty en regisseur John McColgan herwerkten de show volledig met innovatieve belichting, projectie, decors en kostuums. Bill Whelan won eerder een Grammy Award voor de soundtrack en die werd voor deze editie volledig opnieuw opgenomen.

Bij aanvang van de nieuwe tournee zei Moya Doherty: “Elke tournee van Riverdance zorgt voor enthousiasme bij het publiek, maar deze terugkeer na de pandemie zorgt voor extra hoge verwachtingen. Het publiek heeft geen live voorstellingen kunnen meemaken, artiesten werd het dansen, zingen en musiceren ontnomen en theaters stonden maandenlang leeg. Deze gedwongen stilte zal zorgen voor extra veel uitbundigheid en vreugde wanneer het gordijn opnieuw opgaat. Wij kunnen niet wachten om de muziek te horen losbarsten en de dansschoenen te horen kletteren op podia in heel Europa.”

Riverdance begon in 1994 als pauze-act tijdens het Eurovisie Songfestival, geproduceerd voor televisie door Moya Doherty. Het energieke dansstuk van zeven minuten werd vervolgens door Doherty met componist Bill Whelan en regisseur John McColgan uitgebouwd tot een volledig avondvullende voorstelling. Na de première van Riverdance – The Show in 1995 volgden vijf weken van uitverkochte shows in het Point Theatre in Dublin, gevolgd door jarenlange tournees over de hele wereld.

RIVERDANCE 25TH ANNIVERSARY SHOW
Maandag 3 april 2023, RTM Stage, Rotterdam Ahoy - UITVERKOCHT
Dinsdag 4 april 2023, RTM Stage, Rotterdam Ahoy - EXTRA SHOW

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €54,88 (incl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/riverdance. Kaartverkoop reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over