De Amerikaanse indierockband The War On Drugs geeft wegens succes op woensdag 1 november een extra optreden in AFAS Live in Amsterdam. Het concert op donderdag 2 november was razendsnel uitverkocht. De concerten in Amsterdam maken deel uit van een ruim twee maanden durende internationale tour. De kaartverkoop voor het extra concert start woensdag 17 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.

In april bracht The War On Drugs het nummer ‘Thinking Of A Place’ uit in het kader van Record Store Day, een elf minuten durend vakkundig afgewogen epistel van voorman Adam Granduciel, dat het karakteristieke geluid dat de band de afgelopen jaren veel succes opleverde naar een hoger niveau tilt. Het eerste nieuwe materiaal in drie jaar werd met enthousiasme ontvangen door de internationale pers.

The War On Drugs brak in 2014 definitief door met ‘Lost in the Dream’. Alleen al in Nederland ging deze derde plaat meer dan 25 duizend keer over de toonbank. Radiohits als ‘Red Eyes’, ‘Under The Pressure’ en ‘An Ocean In Between The Waves’ staan symbool voor de subtiele indierock met invloeden van americana, new wave en ambient waarmee de band sinds 2005 furore maakt.

The War On Drugs is een graag geziene band op de Nederlandse podia. In de eerste jaren maakten de Amerikanen indruk in de kleine zaal van Paradiso en op festivals als Incubate en Take Root (allen 2011), om gestaag het succes uit te breiden naar Le Guess Who (2014), de grote zaal van Paradiso (2014) en imponerende shows op festivals als Best Kept Secret (2014) en Down The Rabbit Hole (2015). Het zestal speelt twee dagen in AFAS Live hun grootste eigen shows tot nu toe op Nederlandse bodem.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The War On Drugs
Datum: 
Donderdag 2 november 2017
Locatie: 
AFAS Live, Amsterdam

Reservatie:

Meer over