De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt wegens groot succes met een extra show naar Nederland. De voormalig frontman van Roxy Music staat op 20 mei in De Oosterpoort, Groningen. Twee eerder aangekondigde shows in Muziekgebouw Eindhoven en Koninklijk Theater Carré waren binnen enkele uren uitverkocht. Ferry, de man achter hits als More Than This, Slave To Love en Let's Stick Together, speelt de grootste hits uit zijn legendarische carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music. De kaartverkoop voor de show in Groningen start op 12 oktober om 10:00 uur via www.de-oosterpoort.nl.

De carrière van de bijna 73-jarige Ferry begon alweer 47 jaar geleden toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson artrockgroep Roxy Music oprichtte. Het zestal, dat zich als eerste band onderscheidde door stijl en muziek als totaalplaatje te presenteren, scoorde internationale hits met nummers als Love Is The Drug, Avalon, More Than This en de schitterende John Lennon-cover Jealous Guy. In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

Als soloartiest is Ferry namelijk minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij de Britse groep, die volgens het gezaghebbende Rolling Stone Magazine nog steeds bij de beste bands allertijden hoort. De singer-songwriter uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale Slave To Love, de nummer 1 positie in de Britse charts behaalde. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn natuurlijk Kiss and Tell en de meeslepende ballade Don’t Stop The Dance.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bryan Ferry
Datum: 
20 mei 2019
Locatie: 
De Oosterpoort, Groningen

Reservatie:

Meer over