"Het wonder is geschied!" is een eigenzinnige reflectie op het bijzondere parcours van de Vlaamse film. Van 11 juli tot 11 oktober 2020 wandelt u in Fort Napoleon doorheen 20 jaar nieuwe Vlaamse filmgeschiedenis aan de hand van kunst, artefacten, kledij, beeld & klank.

Tien toonaangevende grafische kunstenaars brengen hun interpretatie van evenveel instant Vlaamse filmklassiekers. Deze films zijn bovendien de aanzet van een podcast-reeks, waarin u de mensen voor en achter de schermen van deze filmproducties aan het woord hoort.

Daarnaast laat ook stylist Cleo Baele haar licht laten schijnen over 20 jaar nieuwe Vlaamse film aan de hand van 20 paspoppen. Tal van regisseurs doken dan weer in hun archief op zoek naar markante attributen die een centrale rol speelden in hun films en ook hun meest opvallende filmprijzen worden 'on display' gezet.

Een pakje maken in de winkel van 'Pauline & Paulette', een denkbeeldig ritje op de ijsbeer van 'Charlie & Hannah gaan uit', je behoefte doen in de toiletten van 'Belgica' of in het Vlaamse trailer archief snuisteren vanuit een retro-cinemazetel...

Ontdek hier alles over de expo

De kinderen van toneelgezelschap Spiegel vzw (i.s.m. Studio Amici) lieten zich alvast inspireren door de expo en speelden enkele iconische scènes na van hun favoriete Vlaamse films. Het resultaat mag er best wezen! Weet jij welke films ze hieronder naspelen?

PRAKTISCH

Datum: van zaterdag 11 juli t.e.m. zaterdag 11 oktober 2020

Locatie: Vuurtorenweg 13, 8400 Oostende (Fort Napoleon)

Tickets zijn omwille van de corona veiligheidsmaatregelen enkel online te verkrijgen via de website van Fort Napoleon.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: