Sinds de vernissage in juni is de nieuwsgierigheid en het enthousiasme van het publiek alles behalve ingetoomd. Banksy: Genius or Vandal? werd deze zomer zo één van de culturele must-sees in Brussel. Dankzij het succes wordt de tentoonstelling nu verlengd: de markantste werken van Banksy zijn nog tot 2 januari 2022 te zien op de Brusselse Grote Markt.

Sinds 10 juni wordt Banksy tentoongesteld op de Grote Markt. Exhibition Hub en het platform Fever onthulden de markantste werken van de bekendste street artist ter wereld. En voor de eerste keer kan het publiek dankzij technologie de werken ter plekke ontdekken alsof men ernaast stond...

De wereld afschuimen op zoek naar de iconische werken van Banksy hoeft dus niet meer. In deze expo worden ook een vijftigtal foto’s in HD onthuld, getrokken in de straten van Londen, Dover, Bristol, Los Angeles en andere steden waarin de artiest zijn stempel heeft achtergelaten. De beelden worden op de volledige muur geprojecteerd, zo zijn de fresco’s uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Het is een ongeziene immersieve reis doorheen het werk van de kunstenaar…

Naast de tachtigtal verzamelde werken - een ongezien aantal(!) - stelt de expo ook talrijke creaties voor, waaronder originele werken, sculpturen, installaties, video’s en foto’s, … Je kan er enkele van zijn klassiekers terugvinden, zoals Girl with Balloon, zijn portret van Lenin, Fallen Angels of Monkey Detonator.

Na ongekende succesvolle edities in Moskou, Madrid, Hong Kong, Milaan, Lissabon, Las Vegas en Osaka met zo’n 3 miljoen bezoekers, opent de tentoonstelling ook in New York. Het moet niet gezegd zijn dat Banksy: Genius or Vandal? ook Brussel heeft veroverd, de tentoonstelling loopt tot januari 2022.

Praktisch

Adres: Grote Markt 5, 1000 Brussel
Openingsuren: op weekdagen van 10 tot 18u, zaterdagen van 9u tot 18u en zondagen van 9u tot 17u.
Tickets: tussen 9,00€ en 16,50€.
Alle info op: banksyexpo.com/bruxelles/nl/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over