Afgelopen jaar mocht EXIT al de prestigieuze European Festival Award voor 'Best Major Festival' in ontvangst nemen. Ditmaal wordt het Servische festival bekroond met een Festileaks Festival Award, ofwel publieksprijs, voor 'Beste Locatie'. Met een score van een 9,5 stak het majestueuze Petrovaradin Fort - waar EXIT ieder jaar plaatsvindt - met kop en schouders boven de rest uit als droomlocatie.

EXIT Festival wist goud te bemachtigen met één van de hoogste cijfers die ooit is toegekend. "Een mooiere festivallocatie dan het Middeleeuwse Petrovaradin Fort zul je niet snel vinden. Haast elke gracht verhult een andere stage en door de talloze tunnels en zijweggetjes waan je je in het doolhof van je dromen. Na zonsondergang worden de deels afgebrokkelde vestingmuren en wachttorens op sprookjesachtige wijze verlicht. Bovendien staat EXIT's Dance Arena bij velen bekend als 's werelds mooiste, dankzij de magische lichtshows én zonsopkomsten die hier te zien zijn," aldus Festileaks.

Festileaks Festival Awards 2018
Festileaks is de belangrijkste festivalwebsite van Nederland. Jaarlijks trekken Festileaks' redactieleden er massaal op uit om de grootste festivals van Europa te bezoeken. Daar verzamelen zij de meningen van minimaal 100 bezoekers in de volgende categorieën: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken en logistiek. Dit jaar gaven ruim 5.000 internationale festivalbezoekers rapportcijfers aan 44 Europese festivals. Op basis van deze rapportcijfers worden ieder jaar de Festileaks Festival Awards toegekend. Festileaks, die overigens is genomineerd voor Website van het Jaar 2018, biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden uitgereikt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over