Interieurgoeroe Pieter Porters en showbizzfotograaf Henk Van Cauwenbergh zoeken luxewoning

Van maandag 1 april tot en met donderdag 4 april leggen drie topmakelaars de lat voor zichzelf erg hoog in Huizenjagers. Tijdens de miljoenenweek is the sky the limit en proberen ze enkele exclusieve panden te verkopen. De mooiste villa’s, de meest impressionnante kastelen en eeuwenoude herenhuizen: stuk voor stuk hebben ze een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro. Onder andere interieurgoeroe Pieter Porters (1 april) en showbizzfotograaf Henk Van Cauwenbergh (3 april) willen maar wat graag hun droompand vinden en daar willen ze gerust diep voor in hun portefeuille tasten ...

Makelaars

De hippe en modebewuste Caro uit Schilde is nog maar 24 jaar, maar ze is al helemaal thuis in de luxe-immo. Ze is zelfzeker en heeft er vooral veel zin in. Op het kantoor Engel & Völkers staat zij in voor de social media en dat doet met hart en ziel. Haar concurrenten kijken best uit, want Caro gaat voor de winst.

De 47-jarige Bart is al sinds zijn 18 jaar een rasechte verkoper. Na elektronica en auto’s verkoopt hij nu vooral dure huizen en dat bij het kantoor De Boer en Partners in Malle. Bart is ervan overtuigd dat humor zijn sterkste kant is en daarmee ook de trofee in de wacht zal slepen.

Nederlander Ton is een ervaren rot in het vastgoedwereldje. Samen met zijn vrouw Annick verkoopt hij in Brasschaat huizen aan de rich and famous. Ton neemt geen blad voor de mond. Ook al verkoopt hij aan de superrijken, hij zegt altijd waar het op staat ...

Aflevering 1 op maandag 1 april

Interieurlegende en -decorateur Pieter Porters zoekt, samen met zakenpartner Anso, een spectaculair pand tussen Antwerpen en Brussel. Een grote showroom, een kantoorruimte, een atelier én een woning voor Pieter zijn de belangrijkste eisen. De Huizenjagers zijn best goed voorbereid, want Pieter is een kritische koper. Al mag dat ook wel, want hij heeft er ook heel wat geld voor over: 2.500.000 euro.

Aflevering 2 op dinsdag 2 april

Luk en Isabel zoeken een gigantisch pand in het zuidwesten van Vlaams-Brabant waar ze een groot cohousingproject kunnen opstarten. Er moet plaats zijn voor maar liefst 25 tot 35 gezinnen. Elk woonunit moet zo’n 100 m² groot zijn. Daarnaast zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes nodig, zoals een eetzaal en een speelruimte voor de kinderen. Een klooster, een oud schoolgebouw of een fabriekspand behoren tot de mogelijkheden. Zelfs voor de luxehuizenjagers is dit allesbehalve een gemakkelijke opdracht. De makelaars mogen zich laten gaan voor maar liefst 6.000.000 euro.

Aflevering 3 op woensdag 3 april

Bekend fotograaf Henk Van Cauwenbergh en zijn partner Els zoeken een grote woning met een fotostudio en expositieruimte. De ligging van het pand is minder belangrijk, als het maar dichtbij een station ligt. Het moet een uniek pand zijn met veel lichtinval, 3 slaapkamers, strak én met authentieke elementen. De fotostudio moet natuurlijk hoge plafonds hebben en moet minstens 300 m² groot zijn. Deze ruimte moet bovendien op het gelijkvloers liggen zodat auto’s, paarden of andere grote dieren makkelijk binnen en buiten kunnen. Zijn budget? 1.000.000 euro.

Aflevering 4 op donderdag 4 april

Juwelenontwerpster Marina Botier is geboren in Moskou en zoekt samen met haar dochter Michelle een thuisbasis in Antwerpen. Ze willen een loft of een herenhuis waarin ze kunnen wonen en werken. Ze houden van grote, open ruimtes met hoge plafonds. De afwerking is liefst met parket en marmer. Daarnaast moet er een showroom zijn voor de juwelen van Marina en een plek voor de vleugelpiano. Eén ding staat vast: Marina weet wat ze wil en dus ook wat ze niet wil voor 1.800.000 euro.

Huizenjagers - van maandag t.e.m. donderdag om 19.45 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over