Vandaag begint het EK voetbal en daar speelt de populaire Truiense Feest DJ Lucki Luc handig op in, want samen met voormalig profvoetballer en ex-Rode Duivel Gert Claessens (Racing Genk, Club Brugge), lanceert hij een bijzondere Spotify-lijst, waarmee ze de supporters opwarmen voor de wedstrijden van ons nationale elftal. Stromae, Shakira, Vengaboys, maar ook ‘De voetbaldans’ van Kabout Plop staan verrassend genoeg in het lijstje. “Thuis of op locatie, we willen iedereen voor de matchen al in de juiste sfeer en op temperatuur brengen. Als je luistert is het meteen al dikke feest”, zegt Feest DJ Lucki Luc enthousiast.

Hetzelfde bouwjaar
Hij noemt zichzelf geen voetbalkenner, hooguit supporter van ons nationale elftal, maar naar eigen zeggen speelde hij al veel eerder met het idee rond een lijst met voetbalhits. “Twee jaar geleden, toen het wereldkampioenschap voetbal in volle gang was, kreeg ik tijdens mijn dj-sets in de zomerbars heel wat aanvragen voor nummers die voetbal gerelateerd waren. In no-time had ik dus een lijstje in mijn achterhoofd van sfeermuziek en ambiance. Ex-voetballer Gert Claessens ken ik vrij goed, want zijn zoon en mijn dochter zijn een koppel. Toen ik hem contacteerde voor wat advies rond mijn idee, waren we beiden zodanig enthousiast dat we beslist hebben om samen een Spotify-lijst te maken met echt meezinghits”, zegt Luc.

Voormalig Rode Duivel Gert Claessens bevestigt dat het lijstje van 24 aanmoedigingssongs voor ons nationale elftal op het komende EK snel klaar was. De ex-profvoetballer speelde bij verschillende clubs, (Lierse, Club Brugge, KRC Genk…), werd 4 keer geselecteerd voor het Belgische elftal en scoorde in zijn eerste Duivels-selectie meteen ook een doelpunt tegen Wales, een wedstrijd die België in 1997 met 3-2 won. “Ik ken de Vlaamse voetbalsupporter maar al te goed. Feest DJ Lucki Luc en ik zijn bijna even oud, dus we zitten muzikaal op dezelfde golflengte.

Spotify-lijstje
De ‘Feest DJ Lucki Luc feat. Gert Claessens: EK Duivelse Feest Lijst’ bevat tal van voetbalhits, waaronder nummers van Stromae (‘Ta Fête’), Vengaboys (‘To Brazil!’) en Shakira (‘Waka Waka (This Time For Africa)’ en ‘Dare’ (La La La)). Ook ‘De Voetbaldans’ van Kabouter Plop en ‘Helemaal Koekoek’ van Louis Flion feat. Koen Crucke kregen net als ‘De Brabançonne’ een plekje in de lijst. Het favoriete voetbalnummer van de Limburgse feest-dj werd uiteraard ook geselecteerd: “‘We’ve got the whole world in our hands’ van Nottigham Forrest With Paper Lace. Wat een zalig nummer uit de jaren tachtig. Als kind zongen we dat vaak op de speelplaats. Het is een liedje dat een groot nostalgisch gevoel opwekt.”

Stunten
Feest DJ Lucki Luc zit nooit verlegen om en stunt. Met Valentijn trakteerde hij nog op een gratis ‘Chérie’-remix van de Eddy Wally-klassieker en vorige maand verzorgde hij als radio-dj 4 muzikale thema avonden bij FM Goud. “Ik moest er even inkomen, maar vanaf de tweede uitzending voelde ik me weer als een vis in het water. Ik zou er in de toekomst gerust een vervolg aan willen breien, maar nu focus ik me eerst op mijn optredens die ik deze zomer heb staan. Ik ben door corona ook tot het besef gekomen dat draaien en met muziek bezig zijn écht een passie voor mij is, het is zoveel meer dan werk. Ik zie er dan ook enorm naar uit om straks weer volle gas te kunnen geven op tal van Vlaamse festivals en in zomerbars Ipanema (Versuz) en Cosmo Terrazza (Discotheek Cosmo). Dat kan niet anders dan vonken geven! Ik denk echt dat het een enorme ontlading zal zijn, zowel voor als achter de draaitafels. Het klinkt wat gek, maar volgens mij wordt het ‘een orgie van plezier, drank en gek doen’, uiteraard op een veilige manier. Ik ben er zelf alvast helemaal klaar voor!”, zegt hij met een brede glimlach en vette knipoog.

De 24 nummers van de ‘Feest DJ Lucki Luc feat. Gert Claessens: EK Duivelse Feest Lijst’ bevat 24 hits en kan je vinden op Spotify.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over