Eindelijk de langverwachte seizoensvoorstelling van EWT-theater op de bijzonder sfeervolle locatie van Mask'ara waar dragqueens schitterende optredens verzorgen. Het is meteen dé biotoop voor de extravagante komedie La Cage aux Folles, dé eyecatcher van dit EWT-Theaterseizoen. Na 30 jaar weer op een Vlaams podium te zien. Frank De Kaey, directeur van EWT Theater Deurne gaf een volledige vooruitblik op het nieuwe seizoen 2016-2017 met zes succeskomedies waarbij hij telkens mag rekenen op grote namen in de cast.

Uniek in vlaanderen - na 30 jaar - La Cage Aux Folles

EWT Theater Deurne vliegt er meteen in met een voorstelling van formaat. Frank De Kaey, bezieler en directeur van het EWT Theater te Deurne kreeg de kans om LA CAGE AUX FOLLES te vertalen in het Nederlands en het voor het eerst in 30 jaar, exclusief in Vlaanderen, op de planken te zetten. Regisseur Jeroen Maes is volop aan het repeteren met castleden Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo Van Baarle, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher, Mathias Daneels en Serge Bolle . De première van LA CAGE AUX FOLLES is op 6 mei in kamertheater EWT te Deurne. Deze topcast en de medewerking van enkele van de bekendste dragqueens in Antwerpen zorgen voor een onvergetelijke theaterbelevenis.

La Cage Aux Folles - een legendarische theaterkomedie, film en musical.

La Cage aux Folles is één van de meest succesvolle Franse komedies ooit. Geschreven door Jean Poiret en in 1973 gecreëerd door hemzelf en Michel Serrault in de hoofdrollen in het Theatre du Palais Royal in Parijs, waar het liefst 1800 keer is opgevoerd voor volle zalen. In 1978 werd de eerste film uitgebracht (met nog twee sequels).

Ook de Amerikaanse verfilming 'The Birdcage' met Robin Williams en Nathan Lane was succesvol. Uiteindelijk kwam in 1983 de musical uit op Broadway.

Het originele stuk is in Vlaanderen in 1979 en 1980 gespeeld door het toenmalige gezelschap 'Arena' in Gent met Werner Kopers en Roger Bolders in de hoofdrollen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
La Cage Aux Folles
Datum: 
6 mei tot en met 26 juni 2016
Locatie: 
EWT Theater

Reservatie:

Meer over