Professor Richard Dawkins, de wereldberoemde evolutionair bioloog en bestsellerauteur, brengt op maandag 11 november 2024 "An Evening with Richard Dawkins" naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 19 april om 10.00 uur.

Richard Dawkins staat wereldwijd bekend om zijn kritiek op religie en traditie en zijn pleidooi voor kritisch denken. De bioloog pleit onverbloemd voor wetenschappelijke geletterdheid en rationeel denken, met name in het onderwijs en de opvoeding van de jongere generaties. Zijn passie voor wetenschappelijk onderzoek heeft zich vertaald in meerdere bestsellers - waaronder Unweaving The Rainbow en The Selfish Gene - waarmee hij miljoenen mensen weet te boeien.

De tourtitel "An Evening with Richard Dawkins" benadrukt dat Dawkins vooral in gesprek wil gaan met zijn publiek. Hij wil spontane gesprekken voeren over wetenschap, religie en het leven op aarde maar ook daarbuiten. Met zijn kenmerkende eerlijkheid en gevatheid belooft het een avond vol wijsheid en inzicht te worden. Daarnaast stelt de bioloog tijdens deze avond ook zijn aankomende boek "The Genetic Book of the Dead" voor aan het publiek. Een boek dat ingaat op het transformerende potentieel van DNA binnen de evolutieleer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over