Zaterdag 7 september volgde na vele maanden hard werk, de apotheose voor Radar. De compleet vernieuwde eventhal opende voor de eerste keer voor genodigden. Vanaf 22u. kon ook het brede publiek kennismaken met de nieuwe eventlocatie in Lokeren.

Radar – de renovatie en de officiële opening

In het gebouw waar ooit de iconische club Cherry Moon geschiedenis schreef, opende zaterdag een spiksplinternieuwe eventlocatie genaamd Radar. Na de receptie stelden de oprichters, Quincy Steveninck, Tijs Vandenbroucke, Mathias Kerckhof, Pascal Cauwelier en Nik Vandenberghe, met veel trots hun eventlocatie voor aan het grote publiek.

Het gebouw van de voormalige Cherry Moon stond al leeg sinds 2013, toen Rudy Pincé besloot om definitief de stekker eruit te trekken. De nieuwe eigenaren troffen de club aan in totale ravage en hebben maandenlang gezwoegd om deze op te frissen, te laten voldoen aan de actuele veiligheidsnormen en te voorzien van de laatste nieuwe technologieën op vlak van licht en geluid.

De renovatie is geslaagd en werd een mix van nieuwe elementen met respect voor het verleden. De organisatie voorzag een volledig nieuw elektriciteitsnetwerk, sanitair in beide zalen, nieuwe licht –en geluidssystemen, bevloering en schilderwerken, lockerruimte en een uitbreiding van het volume van de beide zalen dankzij extra nooddeuren. Daarnaast kreeg de eventlocatie ook een compleet nieuwe look en feel die het best valt te omschrijven als ‘warm industrieel’. Voor het interieur werd er gekozen voor een combinatie van hout-, beton- en staalaccenten die in harmonie tot hun recht komen. Voormalige Cherry Moon-bezoekers zullen zich zeker enkele prettige details herinneren, zo staan bijvoorbeeld de bars en dj-booth op dezelfde plaats als in de gloriedagen.

Het publiek keek zaterdag dan ook hun ogen uit en kon de renovatie duidelijk smaken. Tijdens de officiële opening waren de twee zalen geopend. In de grote zaal klonk de meest funky house, disco en electro door de speakers. De uitgelezen kans om de nieuwe geluidsinstallatie van Coda Audio uit te testen. Achter de draaitafel stond niemand minder dan DJ Licious, Jan Van Biesen, Red D, Davidov en Yamo. In de tweede en kleinere zaal werd de temperatuur serieus opgedreven door de beste hiphop, R&B en soul muziek van het moment, gebracht door Hakim, Black Frank en Madfingaz.

De spiksplinternieuwe bars met o.a. Jupiler, Tripel Karmeliet, Ginette en Hoegaarden rosé van het vat én ook - exclusief voor Oost-Vlaanderen - Duvel van het vat, draaiden direct op volle toeren.

Radar – de agenda

Het Radar-collectief stelde ook met trots hun (voorlopige) nightlifekalender voor, die een mix wordt van retro, hiphop, techno, dance en house. Daarnaast benadrukte de organisatie dat bedrijven ook bij Radar kunnen aankloppen voor zaken als productlanceringen, presentaties, netwerkevents en activaties. Privé-evenementen als trouwfeesten, een stevig rock-and-roll optreden, een comedy night of een fuif van de jeugdbeweging behoren ook tot de mogelijkheden.

 • 14/09: Cherry Moon – Return To Homebase
 • 28/09: Techno Avenue w/ Johannes Heil live (DE)
 • 05/10: Private event
 • 19/10: Studio Brussel presents The Greatest Switch
 • 26/10: Paul Van Dyk “Music Rescues Me album tour”
 • 31/10: Cherry Moon – Halloween Resurrection
 • 01/11: Cherry Moon – Halloween resurrection – vinyl all nighter
 • 09/11: King Kong with Marika Rossa (IT)
 • 09/11: Mouvement presents Phi Phi’s bday
 • 10/11: Boccaccio Life – The Temple of B
 • 16/11: Tom Tom club
 • 23/11: Ghoststyle w/ DJ Rush (USA)
 • 30/11: Nobody Listens To Techno
 • 07/12: Teknoville with Dave Clarke (UK)
 • 31/12: In With A Bang (Bonzai & Age of Love)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over