Op zondag 8 april komt de Amerikaanse rockband naar Brussel met de "Synthesis Live” Tour. De tournee staat in het teken van de nieuwe plaat Synthesis (release op 10 november via Sony). Net als op de nieuwe cd speelt Evanescence de tournee live met een volledig orkest: een primeur voor de band én de fans. De voorverkoop voor het concert in Paleis 12 start op vrijdag 6 oktober om 10.00 uur via greenhousetalent.be.

In november brengt Evanescence hun vierde studioalbum "Synthesis” uit. Frontvrouw Amy Lee beschrijft de plaat en de tour als een passioneel project. Voor het album zijn de meest geliefde nummers van de band opnieuw gearrangeerd en opgenomen met een volledig orkest. Onder de stevige drums en zware gitaren gaan prachtige orkestrale arrangementen en elektronica schuil die nu extra in de verf gezet worden. Naast bekend werk staan er ook twee nieuwe nummers, waaronder de single 'Imperfection’, en enkele instrumentale interludia op het album.

Net als op de cd zal de band ook live met een volledig orkest spelen. "Synthesis Live” zal bestaan uit herwerkingen van hun meest geliefde songs. De nadruk zal liggen op de dialoog tussen het volledig orkest, de elektronica, de band en het virtuoze pianospel en de innemende stem van Amy Lee.

Zangeres Amy Lee zegt over deze bijzonder tour: "this will be our first time touring with orchestra and I’m so excited to perform this way - really focus on the vocals, and the emotion and the story we’ve built over the years.

In 2003 brak Evanescence door met hun debuutalbum Fallen. In dat jaar scoorde de band ook hun eerste hits met Bring Me to Life en My Immortal. In de loop der jaren volgden succesvolle albums elkaar op, won de band twee GRAMMY-Awards en toerden ze meermaals -zeer succesvol- de wereld rond.

De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 6 oktober om 10u via www.ticketmaster.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Evanescence
Datum: 
8 april 2018
Locatie: 
Paleis 12, Brussel

Reservatie:

Meer over