In navolging van de voorbije jaren organiseert eurosong.be ook dit jaar een promotieweekend in Antwerpen en Brussel. Zaterdag 18 april krijgt de nationale pers de mogelijkheid om de Maltese, Roemeense, Bosnische en Spaanse kandidaten aan de tand te voelen over hun songfestivalambities. Op zondag verhuizen de delegaties naar hartje Brussel waar ze tijdens het Orthodoxe Paasfeest hun Eurovisie-inzendingen zullen voorstellen op het Sint-Katelijneplein.

Chiara, Elena, Regina, Anush & Inga en Soraya te gast
Vorig jaar verwelkomde eurosong.be de delegaties uit Rusland, Servië, Bosnië & Herzegovina, Slovenië, Roemenië en Armenië voor een Oost-Europees onderonsje tijdens het promotieweekend.

Dit jaar wordt de aandacht netjes verdeeld over Oost en West-Europa. Uit Oost-Europa ontvangen we de Roemeense Elena Gheorghi en de Bosnische groep Regina. West-Europa is dan weer vertegenwoordigd door Chiara uit Malta en Soraya uit Spanje.

Ontvangst op het Antwerpse Stadhuis
Op zaterdag staan de delegaties ter beschikking van de nationale en internationale pers in Antwerpen. Na de persontmoeting staat er in de namiddag een officiële ontvangst op het Stadhuis van Antwerpen, waarna er wel een fotomoment mogelijk zal zijn met de fans.

Op zondag is er in de late namiddag het openluchtconcert in hartje Brussel dat opnieuw wordt georganiseerd door de Roemeens-Belgische Gemeenschap in samenwerking met eurosong.be. Plaats van het gebeuren is opnieuw het Sint-Katelijneplein vlakbij het Brouckèreplein en de Anspachlaan.

Ook Armenië te gast op het Sint-Katelijneplein
De delegaties zullen er ondermeer het gezelschap krijgen van de Armeense inzending die traditioneel België aandoen ter promotie van hun songfestivalinzending.

Bron: Olivier Vanhoutte - www.eurosong.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: