Met Alexander Rybak, Anne Marie David, Kate Ryan, Katrina Leskanich, Ruslana, Sandra Kim, Tom Dice, de Eurosong-finalisten, Day One en 2 Fabiola

Zondag 16 maart wordt tijdens de live-uitzending van Eurosong in het Sportpaleis bekendgemaakt wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Na de uitzending volgt een afterparty-concert met Alexander Rybak, Anne Marie David, Kate Ryan, Katrina Leskanich, Ruslana, Sandra Kim, Tom Dice, de Eurosong-finalisten, Day One en 2 Fabiola.

Zeven zondagen lang gaat Eén op zoek naar het zangtalent dat ons land zal vertegenwoordigen op het 59ste Eurovisie Songfestival begin mei in Kopenhagen. De uitzending van de finale op zondag 16 maart vindt plaats vanuit het Sportpaleis. Die avond maken alle Eurosong-fans van het Sportpaleis hun huiskamer en genieten ze er live van alle actie. Na de bekendmaking van de winnaar volgt een groots concert waarop winnende liedjes en grote hits uit de geschiedenis van de Europese muziekwedstrijd vertolkt zullen worden door Day One, 2 Fabiola, de Eurosong-finalisten en een aantal oorspronkelijke Songfestivaldeelnemers.

Eén van die oorspronkelijke Songfestivalartiesten is Alexander Rybak, de energieke jongeman met viool die in 2009 met een monsterscore eerste werd voor Noorwegen met ‘Fairytale’, een nummer dat in België, Denemarken, Griekenland, IJsland, Noorwegen, Zweden en Rusland lange tijd de eerste plaats in de hitlijsten bekleedde.

De Franse chanteuse Anne Marie David veroverde in 1973 alle harten toen ze ‘Tu te reconnaîtras’ voor Luxemburg zong. Het land had het jaar voordien het Eurovisie Songfestival al gewonnen en wou dat jaar opnieuw schitteren. In 1979 vertegenwoordigde Anne Marie haar eigen land met ‘Je suis l’enfant soleil’, waarmee ze derde eindigde in Jeruzalem.

Is Kate Ryan de zangeres achter één van de maskers van Day One? Ook wij hebben er het raden naar. Wel weten we dat ze op 16 maart mee in het Sportpaleis staat. Zal ze er haar fameuze kniezwengel nog eens demonsteren? In 2006 vertegenwoordigde ze met ‘Je t’adore’ ons land in Athene. Het nummer werd vervolgens een grote nummer 1-hit in o.a. België en Polen.

De naam Katrina Leskanich doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar zet er ’the Waves’ achter en je weet meteen over wie het gaat. Met deze groep en het liedje ‘Love Shine A Light’ won het Verenigd Koninkrijk in 1997 voor de vijfde keer het Songfestival.

Uiteraard kan ook Ruslana niet ontbreken, de wilde dame die dit jaar mee de Belgische kandidaten jureert. In 2004 won ze met ‘Wild Dances’ voor Oekraïne in Istanbul. Het nummer werd in België een gigantische hit en stond maar liefst 11 weken op 1.

Sandra Kim voorstellen hoeft al helemaal niet. In ‘J’aime la vie’ zong ze “Moi j'ai quinze ans et je te dis, whoa whoa, j'aime la vie”, maar eigenlijk was ze slechts 13 toen ze in 1986 in de Noorse stad Bergen België zijn enige Songfestivaloverwinning ooit bezorgde.

Even leek het erop dat Tom Dice, eveneens in Noorwegen, Sandra Kim achterna zou gaan toen hij in 2010 in Oslo op het Songfestivalpodium stond. Met ‘Me And My Guitar’ geraakte hij vlot door de halve finale en bombast had hij helemaal niet nodig om op een zeer verdienstelijke zesde plaats te eindigen.

Ook de juryleden Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay) en Bart Peeters en de presentatoren Peter van de Veire en Eva Daeleman tekenen present in het Sportpaleis. Songfestivalfans noteren zondag 16 maart met stip in hun agenda!

EUROSONG 2014 – HET LIVE-FINALE-CONCERT, op zondag 16 maart om 19.45 uur in het Antwerpse Sportpaleis. Kaarten kosten 20, 25, 30 en 40 euro, exclusief servicekosten, en zijn verkrijgbaar via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Eurosong - het live-finale concert
Datum: 
Zondag 16 maart 2014
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over