Als erkenning voor haar rijke en uitgebreide internationale carrière, ontvangt Susanne Bier de Ere-EUROPESE ACHIEVEMENT IN WORLD CINEMA AWARD.

Na haar studies in Israël, de UK en Denemarken begon de Deense regisseur, scenarioschrijver en producent Susanne Bier haar carrière met FREUD LEAVING HOME, het verhaal van een joodse vrouw die op 25-jarige leeftijd nog steeds bij haar ouders in Stockholm woont. De film won in 1991 de Dragon Award in Göteborg en werd genomineerd voor de Zweedse Guldbagge Awards. Ook de Deense actrice Ghita Nørby won de Award van Beste Vrouwelijke Bijrol op de European Film Awards in 1992.

In 1993 won haar kortfilm LETTER TO JONAS een hele reeks Deense Robert - Awards, waaronder die voor Beste Film voor de Deense succeskomedie THE ONE AND ONLY in 2000. Ze regisseerde de Dogma-film OPEN HEARTS met Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas en Mads Mikkelsen over de gevolgen van een zwaar auto-ongeluk van een man die vanaf zijn nek verlamd raakte. De film ontving in 2002 de FIPRESCI Award in Toronto en de Robert Audience Award. Vervolgens kreeg haar film, BROTHERS, over twee verschillende broers en zussen en de psychologische effecten van de oorlog, in 2005 de Publieksprijs in Sundance en niet minder dan acht nominaties voor de European Film Awards.

AFTER THE WEDDING, met Mads Mikkelsen als manager van een Indiaas weeshuis, ontving in 2006 nominaties voor twee European Film Awards, een Academy Award en tien Robert - Awards. IN A BETTER WORLD, met Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm en Ulrich Thomsen, over het leven van twee burgerlijke Deense families die met elkaar verweven zijn, won Bier de Award voor Beste Regie op de European Film Awards 2011, evenals een Academy Award, een Golden Globe Award en een Robert Award voor actrice Trine Dyrholm.

De romantische komedie LOVE IS ALL YOU NEED, met Trine Dyrholm en Pierce Brosnan als twee gekwetste zielen die onder buitengewone omstandigheden in Zuid-Italië verliefd worden, ging in première in Venetië in 2012 en won de Award voor Beste European Comedy bij de European Film Awards in 2013.

In 2014 regisseerde Susanne Bier SERENA, een Amerikaans-Frans drama met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence, gevolgd door het Deense drama A SECOND CHANCE met Nikolaj Coster-Waldau. In 2016 regisseerde Susanne Bier haar eerste tv-serie, gebaseerd op de miniserie THE NIGHT MANAGER van de internationaal geprezen John le Carré met in de hoofdrollen Tom Hiddleston, Hugh Laurie en Olivia Colman, waarvoor ze een Primetime Emmy Award kreeg voor Beste Regie van een “Limited Series”. Haar volgende uitje was de Netflix - horrorfilm BIRD BOX, met in de hoofdrol Sandra Bullock en de op één na meest bekeken originele Netflix - film aller tijden. Vorig jaar stond ze aan het hoofd van HBO's succesvolle miniserie THE UNDOING met Nicole Kidman en Hugh Grant. In 2022 regisseerde ze het hele eerste seizoen van THE FIRST LADY voor Showtime, een dramaserie over het leven van Amerikaanse first ladies, met in de hoofdrollen Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson en Kiefer Sutherland.

Susanne Bier is de eerste vrouwelijke regisseur die een Oscar, een Golden Globe Award, een Primetime Emmy Award en een European Film Award won Het is een groot genoegen voor de European Film Academy om de European Achievement in World Cinema Award uit te reiken aan Susanne Bier voor haar indrukwekkende toewijding aan cinema.

Susanne Bier is eregast bij de 34e European Film Awards Ceremony op 11 december in Berlijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: