Essen en omstreken is fan van Hans Francken! Na twee uitverkochte edities van Hans Francken invites was het dit jaar tijd voor een heuse XL-editie. Ruim 3.000 bezoekers kwamen een feestje bouwen met Ibe (The Voice), Metejoor, Regi en Hans Francken en zijn 6 gasten. Wie dat waren, was tot op het laatste moment alvast een goedbewaard geheim!

Volop in de running voor beste zomerhit 2019 liet Metejoor het volk dansen. Zijn aanstekelijke zomertonen brachten de mensen dichter bij de hekken en luidkeels werd er mee gezongen met de grote Metejoor. Een welverdiende pauze was nodig om de stembanden te smeren en klaar te zijn voor de invites van Hans Francken.

The Voice en Hans Francken zijn al jaren twee handen op één buik en dus mocht het ook niet verbazen dat ook dit jaar enkele kandidaten uit The Voice stal langskwamen. De blauwharige Petra kwam o.a. een duet zingen met Ingrid Mank. Ook The Voice Senior-kandidaat Lou kwam langs. Zijn Joe Cocker-immitatie werd gesmaakt. Tijd om een versnelling hoger te schakelen, want het was tijd voor Belle Perez. Belle zette de weide van Essen in vuur en vlam, liet haar Spaanse passie over het publiek vliegen en samen met de feilloze muzikanten werd Essen enkele graden warmer. De weide sprak bijna perfect Spaans als het ging om haar lyrics meebrullen en de swingende Perez toonde waarom ze reeds 20 jaar op de planken staat.

Guy Swinnen werd op het podium gesmeten om rock en vooral The Scabs de aandacht te geven die ze verdienen. De gitaarsolo’s van de band en Guy maakten het publiek compleet gek en we moeten toegeven: het was een staaltje muzikale klasse! Guy Swinnen riep uiteindelijk Stan van Samang op het podium en het eeuwige energiepeil van Stan zette hem meteen op het juiste spoor. De fans begonnen enthousiast te gillen, zeker wanneer hij even een wandeling door het publiek besloot te maken. Klassiekers als 'Goedemorgen goedendag' en 'Een ster' werden dan ook luidkeels meegebruld door de massa fans.

Hans Francken invites werd afgesloten met de jarige Willy Sommers en zijn 'leeuw in een kooi'. Als er nog enige twijfel zou zijn over het volksfeest in Essen, dan was nu wel alle twijfel verdwenen. Met een klassieker als zeven anjers, zeven rozen gingen de witte lichtjes in de lucht maar het was laat de zon in je hart dat een polonaise in gang bracht! Er werd luidkeels meegezongen en elke lyric werd perfect meegezongen! Hans Francken invites bracht een groot feest met zich mee en het was voor de enige, echt Regi een open goal die hij kegelhard kon afwerken. En dat deed hij! Er was confetti en plezier, oude klassiekers en nieuwe songs. Er was een overenthousiaste Regi die de laatste energie van het publiek volledig kwam pikken. Niets was teveel gevraagd voor dat geweldige publiek en in no time was het er nog warmer dan de combinatie van Belle Perez en Stan van Samang! Een avond voor in Hans Francken zijn herinneringsboekje met andere woorden!

Wie dit feestje volgend jaar niet wil missen kan nu al zijn tickets besellen voor een nieuwe editie op 7 augustus 2020. Tickets kan je besteleln via deze website.

Tekst: Margot Gysbrechts

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: