Vandaag heeft Sonos (Nasdaq: SONO) de najaarsprogrammering onthuld voor Sonos Radio en Sonos Radio HD. Nieuw zijn onder andere een door Erykah Badu, de koningin van de neo-soul, gecureerd station en een station dat een samenwerking is tussen Impulse! Records en fervente jazzfan en legendarische basketballer Kareem Abdul-Jabbar. Sonos Radio (HD) heeft ook extra slaap- en kerststations aangekondigd, naast nieuwe premières en seizoenen van de populaire podcastachtige programma's op het station Sonos Sound System. De nieuwe programmering biedt fans nog meer mogelijkheden om hun favoriete muziek en content te ontdekken op Sonos Radio, uit met de hand geselecteerde nummers waarmee ze hun eigen dagelijkse soundtrack kunnen samenstellen.

“Sonos Radio is het afgelopen jaar explosief gegroeid. De luisteruren zijn bijna verdubbeld dankzij consumenten die audio steeds meer zijn gaan waarderen en meer tijd besteden aan het thuis streamen van hun favoriete muziek, luisterboeken en podcasts”, legt Joe Dawson, director content and brand platforms bij Sonos, uit. “In een jaar waarin artiesten en consumenten het zonder live concerten en festivals moesten stellen, is Sonos Radio een belangrijk platform geworden voor makers die unieke radio-ervaringen willen creëren en hun fans daar willen bereiken waar ze zijn, thuis.”

Dit najaar introduceert Sonos Radio, dat voor alle klanten van Sonos wereldwijd beschikbaar is in de app, een nieuwe programmering om de liefde voor muziek van fans te inspireren en voeden, en luisteraars thuis te verrassen met unieke momenten.

  • Erykah Badu's BADUBOTRON Radio gaat binnenkort met verve van start. Badu neemt je mee naar haar eigen universum, ver weg van deze wereld. Een ruimte waar muziekgenres de sterren zijn en het melkwegstelstel overloopt van psychedelische funk, retro soul, classic rock, spirituele jazz en experimentele hiphop. Een uitstapje naar het door Badu gecureerde station voert je geest en gedachten naar precies de juiste plek.
  • Impulse! Records Radio gehost door NBA-ster Kareem Abdul-Jabbar is een eerbetoon aan het 60-jarig jubileum van dit legendarische jazzlabel waaronder albums werden uitgebracht van grote artiesten als John en Alice Coltrane, Ray Charles, Quincy Jones en meer. Als gastheer voor het station zal de beroemde basketballer, activist en jazzhistoricus Abdul-Jabbar vertellen over de rol die jazzmuziek speelde tijdens zijn opvoeding en de diepe roots die het heeft in de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis en cultuur.
  • Extra slaapstations samengesteld en gemasterd door Mikael Jorgensen van de Grammy-winnende band Wilco, waaronder Slow Motion Freeway, Waterfall at Dusk, Warm Glow en Midnight Beach (alleen HD).
  • Nieuwe seizoensstations voor de feestdagen met Fright Night (alleen HD), Horror Punk, Monster Bash en Infinite Darkness om bij te griezelen met Halloween en Thankful, Tanz, Joyous Kwanzaa en Country Christmas voor extra sfeer rond de kerstboom.
  • Een groeiend aanbod internationaal relevante programma's duikt wereldwijd in de ondergrondse music scenes met onder andere Nederhop uit Nederland, Garage Skank uit het Verenigd Koninkrijk en Schlager Charts uit Duitsland.
  • Nieuwe programma's die in première gaan op Sonos Sound System zijn Imaginary Soundtracks, Famous Last Words, Dada Strain Radio en Music is Everything. Alle programma's kunnen door Sonos-gebruikers on-demand worden gestreamd in het archief in de app en door iedereen wereldwijd op Mixcloud.
  • Herhaling van favorieten op Sonos Sound System met seizoen twee van Sheroes Mixtape Memoir en Call & Response en seizoen vijf van Radio Hour-gasten, waaronder Junglepussy, CAN, Angelique Kidjo, George Clinton, Seinabo Sey, Anika, Kero Kero Bonito en meer. Alle programma's kunnen on-demand worden gestreamd in het archief in de app en op Mixcloud.

Sonos Radio is wereldwijd gratis beschikbaar voor alle Sonos-klanten en is voorgeprogrammeerd in de Sonos-app. Sonos Radio HD biedt een uitgebreide catalogus met originele, reclamevrije content in HD-audio van cd-kwaliteit, met de mogelijkheid nummers over te slaan of te herhalen. Op dit moment is het beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Canada, Oostenrijk en Frankrijk voor €7,99 na een gratis proefabonnement van 30 dagen. Luisteraars wereldwijd kunnen via www.mixcloud.com/sonos afstemmen op bepaalde Sonos Radio-programma's en op de hoogte blijven van de nieuwste Sonos Radio-updates door @sonosradio te volgen op Instagram.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: