Weet u nog waar u zich bevond toen 'De zji' van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want 'Otel' – Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 – bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback... de zomer steeds in het handschoenenkastje.

Ondertussen is het 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen? In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken afgelopen zomer de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit ("Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo's. Ideetjes, zei hij" – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat?

Een nieuwe plaat. De titel? 'Crème'. Die verschijnt op 8 maart 2019 en 'Paranoia' is de vooruitgeschoven single (vanaf 18/01).

Aan de laidback groove van twee jaar geleden werd weinig geprutst. Er slopen iets meer jaren '80-synths op de plaat, wat veertigers-nostalgie en een vleugje elektronica. Los daarvan is 'Paranoia' genuine Ertebrekers. Een song die vraagt naar meer, die de zomer vriendelijk uitnodigt om op tijd te komen, zodat de trip naar het ijssalon – plakkerig en zoet – ingezet kan worden.

7 maart albumvoorstelling in de AB !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over