Vanaf 7 maart spelen ze verscheidene clubs plat, te beginnen met de AB !

'Otel' – Ertebrekers’ debuutalbum dateert alweer uit 2016 – 'De zji' was een onvervalste meezing-hit en “Otel” bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback... de zomer steeds in het handschoenenkastje.

Ondertussen is het 2019 en ook Ertebrekers bleven niet ter plaatse trappelen. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken afgelopen zomer de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit, dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk.

Het nieuwe album 'Crème' laat de zon schijnen op het moment dat we er het meest naar snakken en borduurt mooi verder op het verhaal dat ze met 'Otel' al schreven. Pretentieloze pop-funk met hier en daar suave mellowness, vrolijke uptempo songs en een lekkere beat eronder. Maar 'Crème' is ook Ertebrekers 2.0, met de geest van Doe Maar en Het Goede Doel op de achtergrond, maar ook een duidelijke keuze voor 'de beat', 80ies analoge synths en eervolle knipogen naar early Prince en 80ies clubtracks.

Live krijgt het verhaal eveneens een kleine make-over. Naast drummer Karel De Backer is er nieuw bloed met Kasper Cornelus, een jong en vief, begenadigd toetsenist/gitarist die op het podium voor extra kleur zorgt. 'Crème' verschijnt op 8 maart 2019 en 'en wordt onmiddellijk live ‘ingereden’ met een clubtour die op 7 maart start in de AB.

Clubtour :

  • 07/03/2019 AB, Brussel
  • 20/03/2019 Radio 1 Sessie, VRT
  • 03/04/2019 Vooruit, Gent
  • 26/04/2019 De Casino, Sint-Niklaas
  • 11/05/2019 De Zwerver, Leffinge

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over