Op 11 oktober a.s. verschijnt Unplugged: Expanded and Remastered op 2CD en 2CD/DVD, een volledig opnieuw gemasterde versie van Eric Clapton’s meervoudig Grammy winnende live-album Unplugged, inclusief niet eerder verschenen muziek en beeld van de show. Het live-album is in 1992 opgenomen in Engeland voor de inmiddels legendarische TV show MTV Unplugged en is geproduceerd door Russ Titelman en Alex Coletti.
   
Deze speciale 2CD/DVD editie bevat naast een opnieuw gemasterde versie van het originele live-album, ook zes niet eerder verschenen nummers. Op disc 1 staan onder andere de bekende uitvoeringen van Layla, Running On Faith en het prachtige nummerTears In Heaven , dat gitaarvirtuoos Clapton over zijn overleden zoontje Conor schreef. Disc 2 bevat zes nummers die niet op het originele Unplugged terug te vinden zijn, zoals een cover van Big Maceo Merriweather’s Worried Life Blues en prille versies van Circus en My Father's Eyes. Deze twee nummers verschenen zes jaar later op Clapton’s album Pilgrim.
     
De DVD in deze set bevat de volledige show zoals deze op 25 augustus 1992 is uitgezonden in opnieuw gerestaureerde vorm. Voor de allereerste keer hebben fans nu ook de mogelijkheid om de beelden te zien die voorafgaand aan de TV show zijn opgenomen; een uur lang exclusief beeldmateriaal van nog nooit eerder vertoonde beelden van derepetitie van de show. Het exclusieve beeldmateriaal geeft een intieme blik op Clapton en zijn band en bevat live uitvoeringen van nummers als Circus en My Father's Eyes, die niet te zien waren in de uiteindelijke uitzending. 
    
Bekijk hier de volledige CD & DVD tracklisting. Met zeventien Grammy Awards op zijn naam wordt de in 1945 geboren Eric Clapton gezien als één van de meest belangrijke en meest invloedrijke gitaristen aller tijden. Clapton stond dan ook op #2 in de lijst van de Rolling Stone Magazine Top 100 gitaristen aller tijden. Voor Unplugged heeft Clapton zes Grammy Awards ontvangen, waaronder Record of the Year, Album of the Year en Song of the Year. Wereldwijd zijn er meer dan 19 miljoen exemplaren van Unplugged verkocht..

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over