Enter Shikari, Lil Kleine en Circa Waves zijn toegevoegd aan de affiche van Crammerock in Stekene. Het festival dat plaatsvindt op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 bevestigde eerder deze maand ook de komst van Bazart, The Vaccines, Goose en Black Box Revelation. De ticketverkoop gaat deze zaterdag van start om 14 uur via www.crammerock.be. De afgelopen acht jaar was het festival steevast uitverkocht. Vorig jaar werd een recordeditie met 35.000 bezoekers. Meer namen worden binnenkort aangekondigd.

De festivalkoorts stijgt: ook de organisatoren van Crammerock doen het verlangen naar de zomer toenemen met een nieuwe lading namen.

Fans van het stevigere gitaarwerk worden op zaterdag op hun wenken bediend met de komst van Enter Shikari. De Engelse groep brak in 2007 door met hun debuutalbum ‘Take to the Skies’ waarop ze metalcore combineren met elektronische invloeden uit de dubstep en bass music. Sindsdien is de bal nooit gestopt met rollen. Festivals als Rock Werchter, Glastonbury, Reading en Rock Am Ring gingen voor de bijl en hun toegewijde fanbase werd steeds groter en groter. Op Crammerock zullen de Britten ongetwijfeld bewijzen hoe terecht hun populariteit is.

Met Lil Kleine verwelkomen de organisatoren op zaterdag 7 september de meest gestreamde Nederlandse artiest ooit. Ook in België kan hij rekenen op heel wat bijval: zijn eerste nummer 1-hit met ‘Drank en Drugs’, werd opgevolgd door ‘Alleen’, ‘Krantenwijk’ en ‘Niet Omdat Het Moet’. Met zijn nieuwste single ‘Dichterbij Je’ brengt hij een ode aan de liefde. Kleine is één van de hardst werkende artiesten van dit moment en staat al twee jaar bovenaan de wishlists van onze festivalbezoekers.

Het Liverpoolse viertal van Circa Waves is jong, energiek, onstuimig en wil alles. Maar ze hebben ook talent. Véél talent. Opgejaagde zomerse popsongs met knipogen naar The Strokes en The Vaccines. ‘T-shirt Weather’, ‘Movies’, ‘Times Won’t Change Me’ zijn stuk voor stuk catchy oorwurmen. Op Crammerock komen ze hun nieuw album “What's It Like Over There?” live voorstellen.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op 35.000 bezoekers. Door zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards.

Meer over Crammerock op crammerock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Crammerock
Datum: 
6 - 9 september 2019
Locatie: 
Stekene

Reservatie:

Meer over