"Enter Shikari, exit goed gedrag en zeden" schreven we bij aankondiging van het 'The Mindsweep'-releaseconcert in AB (jan '15) en daar was geen woord van overdreven. Onze favoriete Britse stuiterballen ontploften op het podium als een Mentos in een Coca-Cola light-fles en het verzamelde publiek werd helemaal meegezogen in hun kenmerkende tornado van harde metalen meets elektronica. Een krachttoer die ze trouwens vlot herhaalden op het Rock Werchter '15 – hoofdpodium!

Sinds debuut 'Take To The Skies' uit 2007 smeedt het kwartet de euforie van dubstep vast aan de energie van hardcore en tot op vandaag staat die succesformule als een huis van gewapend beton. Sterker nog, hun vierde langspeler 'The Mindsweep' is veruit hun beste en wordt de hemel in geprezen door criticasters als Q Magazine: "A defiant record from a band who've made a career of doing their own thing: Enter Shikari have upped their game again" en Kerrang Magazine: "the most enjoyable album Enter Shikari have ever made."

Net als Enter Shikari flanst het Londense Modestep het beste van rock en dance (dubstep & drum 'n' bass) bij elkaar met een eigenzinnig, ultra-dansbaar resultaat. In mei '15 kwamen ze met een vervolg op debuut 'Evolution Theory' en hun nieuwste 'London Road' klinkt als het bastaardkind uit de driehoeksverhouding tussen Skrillex, Pendulum en Linkin Park. En het lijkt alsof dat kind in een vat vol MDMA gedoopt werd want de vier van Modestep barsten van energie on stage. Wederom net als Enter Shikari dus deze dubbel stond al lang in de sterren geschreven!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Enter Shikari
Datum: 
Maandag 28 maart 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over