Op 27 juni 2014 komt Ennio Morricone met een 160-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend polyfonisch koor naar Paleis 12 op de Heizel. De vijfentachtig jarige maestro zal er een persoonlijke 'best of' uit zijn carrière ten gehore brengen.

Morricone componeerde de afgelopen 50 jaar de soundtracks voor meer dan 500 films. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden en overstegen ruimschoots hun functioneel doel in de film. Bekendste voorbeelden hiervan zijn de muzikale thema's van 'A Fistful of dollars', 'The Good, the Bad and the Ugly', 'For a few dollars more', 'Once upon a time in the West', 'Bugsy', 'The Mission', 'The Untouchables', 'Cinema Paradiso' en - meer recent - 'Inglourious Basterds'.

Ennio heeft al heel wat onderscheidingen behaald doorheen zijn succesvolle carrière (Grammy Awards, Golden Globes, Bafta's, Polar Music Prize, een Academy Honorary Award voor zijn uitstekende bijdrage aan de kunst van muziek voor film en is de enige componist die ooit een Lifetime Contribution Oscar ontvangen heeft), en zeer recent nog voor het eerst een European Film Award als "Best Composer" voor zijn compositie voor Giuseppe Tornatore's "The Best Offer", en een prestigieuze GRAMMY Trustee Award uitgereikt op de afgelopen GRAMMY Award show in Los Angeles.

De muziek van Morricone bevat elementen uit de klassieke muziek, jazz, pop, rock, avant-garde en Italiaanse volksmuziek. Dankzij zijn ingenieuze arrangementen en uniek gebruik van bepaalde instrumenten, verhoogde hij het cinematografisch genot bij het bekijken van talloze filmklassiekers. Hij wordt op handen gedragen door muzieklegendes (Quincy Jones), filmregisseurs (Martin Scorsese en Quentin Tarantino) en hedendaagse popgroepen (Muse en The Divine Comedy).

In een recent interview in De Morgen reageerde de maestro zeer duidelijk op de vraag of hij dan nooit zal stoppen: "Nee. Muziek maken is mijn werk. Bovendien blijven ze mij maar vragen. En goed, vijfhonderd soundtracks lijkt veel. Maar in vergelijking met wat Mozart en Bach allemaal hebben gemaakt, ben ik nog niet eens begonnen".

Op vrijdag 27 juni 2014 krijg je in Paleis 12 een unieke kans om Ennio Morricone zijn '50 years of music' tot leven te zien (en horen) wekken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
Vrijdag 27 juni 2014
Locatie: 
Paleis 12 - Brussel

Reservatie:

Meer over