Op zaterdag 25 en zondag 26 juni geeft Oscarwinnaar Ennio Morricone twee exclusieve openluchtconcerten op het Sint-Pietersplein in Gent in het kader van zijn grootschalige wereldtournee.

De Gentenaren bereiden zich al volop voor op de komst van de maestro en zelfs het Gentse Belfort staat deze maand helemaal in het teken van de Italiaanse filmcomponist. Elke zondag van de maand juni zal de legendarische filmmuziek doorheen de Gentse binnenstad weerklinken dankzij het indrukwekkende klokkenspel van stadsbeiaardier Kenneth Theunissen.

Dat ook de maestro zich verheugt om op te treden op het prachtige Sint-Pietersplein, is te zien in volgend filmpje waarin Morricone zijn Belgische fans toespreekt. “Saro felice quando voi sarete felici!” (“Ik zal pas tevreden zijn als jullie tevreden zullen zijn!”)

Samen met het Nationaal Symfonisch Orkest van Tsjechië en het Belgisch koor Fine-Fleur zal de maestro een persoonlijke ‘best of’ uit zijn carrière brengen.

Voor het extra concert op zondag 26 juni zijn nog tickets beschikbaar. Momenteel zijn de allerlaatste tickets voor het concert op zaterdag 25 juni in verkoop.

Alle informatie via www.enniomorriconegent.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over