Op zaterdag 25 juni ontving Ennio Morricone tijdens het uitverkochte openluchtconcert in Gent van organisator GEA Live een award voor de verkoop van 350.000 tickets. Met zijn optreden op het Sint-Pietersplein overschreed Morricone immers de kaap van 350.000 verkochte tickets voor de tournee waarmee hij sinds 2014 door Europa trekt.

Het concert maakte deel uit van zijn 60 YEARS OF MUSIC WORLD TOUR. De productie – met meer dan 200 muzikanten en zangers op het podium – was in heel het continent goed voor uitverkochte zalen en kon steevast op staande ovaties en lovende woorden in de media rekenen. In België werden er op amper twee jaar tijd meer dan 32.000 tickets verkocht voor de concerten in Brussel (Paleis 12), Antwerpen (Sportpaleis) en de twee openluchtconcerten in Gent (Sint-Pietersplein).

Morricone werd al talloze keren in de bloemetjes gezet voor zijn werk voor The Hateful Eight in 2016, onder meer met een Academy Award, een Golden Globe, een BAFTA Award en een New York Film Critics Circle Award.Ik ben iedereen die mijn concerten bijwoonde bijzonder dankbaar. Het schrijven van filmmuziek zal altijd mijn eerste grote liefde blijven, en het raakt me echt als ik zie hoeveel mensen mijn muziek live en in haar meest pure vorm willen horen”, wist Morricone ons te vertellen.

Ennio Morricone schreef al meer dan 500 soundtracks voor film en televisie. De soundtracks voor Once Upon a Time in the West, A Fistful of Dollars, The Good the Bad and the Ugly, The Untouchables en The Mission behoren tot zijn meest beroemde werken.

Ennio Morricone is een levende legende en de eerste filmcomponist die zo populair is. Het is een hele eer om hem deze award te mogen uitreiken. We stellen vast dat steeds meer concertgangers interesse tonen voor filmmuziek als volwaardig genre, en ook andere componisten vertolken steeds vaker hun werk live en in grootschalige producties. Een ongelooflijke verwezenlijking waar Morricone zeker erkenning voor verdient”, aldus concertorganisator Floris Douwes van GEA Live.

Op 7 oktober verschijnt bij Decca Records Morricone 60, het eerste album met Morricone’s grootste successen dat door de componist zelf gedirigeerd, opgenomen en samengesteld werd. Zo wil hij zijn fans verder van zijn nalatenschap laten genieten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over