Ennio Morricone, de internationaal gelauwerde Italiaanse filmcomponist zal zaterdag 25 en zondag 26 juni op het Sint-Pietersplein in Gent optreden in het kader van een grootschalige wereldtournee. Samen met het Nationaal Symfonisch Orkest van Tsjechië en een indrukwekkend polyfonisch koor zal de 87-jarige maestro er een persoonlijke ‘Best of’ uit zijn carrière brengen.

Voor het koor doet hij een beroep op het Belgische koor Fine Fleur o.l.v. Edwig Abrath. Fine Fleur is een erg flexibele groep die aantreedt in wisselende bezetting afhankelijk van wat nodig is, en zal voor de gelegenheid uit vijfenzeventig koorleden bestaan. De groep is vooral gekend van Night of the Proms, maar verleende ook in andere producties haar medewerking, zoals in december bij Lord of The Rings in het Sportpaleis.

“We zijn enorm vereerd om samen te werken met Ennio Morricone en kijken erg uit naar de concerten op het Sint-Pietersplein. We kunnen niet wachten om met de repetities te starten.” Luk De Deckers (manager koor Fine Fleur)

Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’ en ‘The Mission’.

Voor het extra concert op zondag 26 juni zijn nog tickets beschikbaar. Momenteel zijn de allerlaatste tickets voor het concert op zaterdag 25 juni in verkoop.

Alle informatie via www.enniomorriconegent.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
25 en 26 juni 2016
Locatie: 
Sint-Pietersplein, Gent

Reservatie:

Meer over