Niet minder dan 220.000 metalfans vierden afgelopen weekend in Dessel de 25ste verjaardag van Graspop Metal Meeting. Het was een feest van begin tot eind. Daar kon zelfs een bij momenten loden hitte niets aan veranderen. "Een meer dan geslaagde vierdaagse jubileumeditie met prima shows én heel veel blije mensen”, vertelt organisator Peter Van Geel. “Graspop Metal Meeting kan terugblikken op een verjaardagseditie waarbij alles vlot is verlopen dankzij de vlekkeloze samenwerking met alle vrijwiligers, verenigingen en overheidsdiensten. We danken hen allemaal voor hun bijdrage."

De ontlading was groot om na drie jaar opnieuw zorgeloos te kunnen feesten. Voor het eerst op een nieuw terrein met grotere oppervlakte. Het festival ontving meer bezoekers dan ooit, met voldoende plek voor iedereen. Vrijdag en zaterdag waren warme tot tropisch hete dagen. Een grote dank aan crew en hulpdiensten die het publiek doorheen de heetste momenten van de dag loodsten. Een zalig zuchtje wind zorgde af en toe voor broodnodige verkoeling. Op verschillende punten verspreid over het terrein stroomde er gratis drinkbaar water uit de kranen.

Het festival sluit straks af met een knaller van een show van publiekslieveling Sabatoninclusief slotvuurwerk. En onthulling van de data van de 26ste editie die plaatsvindt in Dessel op 16, 17 en 18 juni 2023.

Meer info: www.graspop.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: