Debuut in Nederland bij Giel op 3FM: Triggerfinger-alarm!

Onder leiding van producer Hans Francken heeft de Vlaamse Emma Bale de voorbije weken haar debuut EP opgenomen, deze is sinds gisteren beschikbaar op iTunes en alle streamingplatformen. ‘My World Untouched’ telt 6 songs waaronder de twee singles.

De eerste single ‘All I Want’, de cover van Kodaline, nadert inmiddels de kaap van 1 miljoen YouTube views en 500.000 Spotify en Deezer streams. Ook de nieuwste single ‘Run’ staat te schitteren op de debuut EP. Het nummer stoomt gestaag door naar de bovenste regionen van de iTunes charts en verspreidt zich als een lopend vuurtje over radiogolven en streamingplatformen.

Via haar Youtubekanaal, Facebookpage en Instagram-pagina lanceerde de 15-jarige zangeres de video van ‘Run’ De broeierige en sfeervolle clip werd geregisseerd door Maarten Verhulst en visualiseert perfect de dreigende less-is-more sfeer van de huidige single.

Nederlands debuut bij Giel

Gisteren was Emma Bale voor de eerste keer te gast bij onze Noorderburen, een gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbijging. Emma's introductie aan het Nederlandse publiek vond plaats tijdens de razend populaire ochtendradio-show 'Giel op 3FM'. Emma bracht er haar debuutsingle All I Want, hier te herbekijken, en coverde Kygo's Firestone met live strijkers. Een zeer enthousiaste Giel sprak achteraf over een 'Triggerfinger-alarm' (cf. I Follow Rivers), wat hij enkel zegt als er een onvergetelijke cover gespeeld wordt. Herbeluister hier het interview waarin Nederland kennismaakt met Emma's engelenstem.

Op tour met Milow

Nadat Clouseau Emma uitnodigde als speciale gast tijdens hun vier concerten in het Antwerpse Sportpaleis was de Leuvense singer songwriter Milow zo onder de indruk dat hij Emma uitnodigde op zijn concert in Tilburg. Dat mooie verhaal krijgt een vervolg, want eind 2015 vervoegt Emma Milow’s solotournee om zijn voorprogramma te verzorgen. Dat Milow een neus heeft voor een goeie song en een fraaie stem is bekend: hij gaf enkele jaren geleden ook Selah Sue haar eerste internationale kansen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over