Vijftien is ze pas, maar ondanks die leeftijd heeft Emma Bale al een gevuld cv bij elkaar gespeeld. Deze singer/songwriter uit Sint-Katelijne-Waver wordt voor het eerst door een groot publiek opgemerkt in The Voice Kids, en het is liefde op het eerste gezicht. Samen met producer Hans Francken neemt ze een uitgepuurde cover op van de Kodaline-classic ‘All I Want’. Amper een week later staat het nummer op 1 in de iTunes-charts en wordt de zelfgemaakte videoclip een miljoen keer bekeken. Een droomstart, die haar bovendien een gouden plaat oplevert.

En dat is niet alles: Clouseau nodigt Emma uit als speciale gast tijdens hun vier concerten in het Antwerpse Sportpaleis, waar ‘All I Want’ keer op keer een kippenvelmoment wordt. Milow is zo onder de indruk dat hij haar uitnodigt op zijn concert in Tilburg. En ook dat verhaal krijgt een vervolg, want ze mag eind 2015 ook met hem mee op solotournee. Dat Milow een neus heeft voor een goeie song en een fraaie stem is bekend: hij gaf enkele jaren geleden ook Selah Sue haar eerste internationale kansen.

In het voorjaar van 2015 werkt ze samen met haar producer Hans Francken aan haar eerste eigen EP "My world untouched" waarop ze aan 2 nummers zelf meeschreef.

Het is bij één van haar promo optredens dat haar single 'Run' en mooie stem wordt opgemerkt door Lost Frequencies die prompt vraagt om de song te mogen remixen. Deze remix krijgt ondertussen een wereldwijde release met een nieuwe video die er in augustus aankomt. Neem het van ons aan: Emma Bale wordt een blijver.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over