In 2012 debuteerde Ellen Schoenaerts met haar vaste muzikanten (Liesa Van Der Aa, Tijs Delbeke en Ephraim Cielen) met het warm onthaalde ‘Feiten’. Zeven jaar en vele omzwervingen later, komt Schoenaerts met een opvolger: 'Vrijblijvend Advies' (release datum: 31 maart 2020).

Vandaag lost Ellen een tipje van de sluier en laat ze een eerste single met bijhorende videoclip op de wereld los. En wat voor één. Met 'Voor Europa' releaset Schoenaerts een verbindend nummer waarin ze hoopt op inspiratie, constructie, nuance en samenhang in onze samenleving.

In navolging van deze eerste single schreef Schoenaerts een opiniestuk dat vanmorgen gepubliceerd werd op VRT NWS en meteen viraal ging. Het opiniestuk draagt de titel: 'Beste politicus, u bent een luie, arrogante, wereldvreemde werknemer die we per ongeluk te veel macht hebben gegeven'. Lees het volledige opiniestuk hier.

De indrukwekkende videoclip van 'Voor Europa' werd opgenomen in één shoten bevat verschillende scènes die op de ene of andere manier een metafoor zijn.

  • ACTEURS: Leen Dendievel, Dominique Van Malder, Julie Cafmeyer, Ninja Weijers, Maartje Wortel, Adil Aarab, Louise Van Den Eede, Maya, Ikram Aoulad, Tineke Caels, Aline Van Aken, Steve Aernouts, Dries Helsen, Stephanie Mangé, Bas Wortel, Martijn Megens, Sabine Minutillo, Bijke Aerts en Lien Thys.
  • MUZIKANTEN: Liesa Van Der Aa, Tijs Delbeke, Ephrai Cielen en Ellen Schoenaerts.
  • REGIE: Ralf Demesmaeker
  • PRODUCTIE: Ellen Schoenaerts en Koen Bredael

Voor haar nieuw studioalbum ‘Vrijblijvend Advies’ werkte Schoenaerts wederom met de vaste kern Tijs Delbeke (Warhaus, Balthazar, Roosbeef), Liesa Van Der Aa en Ephraim Cielen (Deadman Orchestra Ih8 Camera). Muzikanten als Tom Pintens (met wie ze een zoon op de wereld zette), Sjoerd Bruil (Millionaire, Deze Mona) en Hannes d’Hoine (DAAU) leverden interessante bijdrages.

Daar waar ‘Feiten’ één lange ventilatie van liefdesverdriet en weltschmerz was, hoor je op ‘Vrijblijvend Advies’ vooral een ode aan het leven. “Als ‘Feiten’ Yin is, zou ‘Vrijblijvend Advies’ Yang moeten zijn. Er is een soort van aanvaarding over me heen gekomen de voorbije jaren. Daarnaast misschien ook een vorm van dankbaarheid en interne vrijheid. Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven - hoe rauw en onvoorspelbaar ook - toch vooral heel erg mooi vind”,aldus Schoenaerts herself.

Ellen Schoenaerts startte haar carrière als tekstschrijver voor haar ex Tom Pintens. Samen maakten ze drie albums, die onder andere door Spinviswerden geprezen om hun kwalitatieve teksten. Ook werkte ze in het theater lang samen met Julie Cafmeyer, voor wie ze optrad als rechterhand. In 2015 kwam de in eigen beheer gemaakte no-budget film ‘Liebling’ uit. Deze werd opgepikt door Savage en Villanelle en schopte het tot de short-list van het Amerikaanse Sundance festival.

Als muzikante won ze in 2010 de prijs ‘Jong Muziek’ op Theater Aan Zee. In 2012 zag het muzikale debuut ‘Feiten’ het levenslicht. Hiermee speelde Schoenaerts in wisselende bezetting de voorprogramma’s van onder meer Arno en Rufus Wrainwright.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: