'Solo Piano' is Ella van der Woude's romantische afscheid van een klein appartement in het Regenboogs-Liefdehofje in hartje Amsterdam. Een plek waar haar creatieve leven is opgestart, in de troostende aanwezigheid van een piano die - dankzij haar vader’s handigheid om kasten in de hoogte te bouwen - een plek wist te veroveren in een ruimte van 15m2.

Toen ze met gemende gevoelens ging verhuizen moest deze kleine kamer, samen met de vertrouwde omgevingsgeluiden en sferen van het hofje, worden opgeslagen. Ella van der Woude nam met nieuwsgierige oren alles (meestal s’nachts) in slechts een week op, en maakte zo niet alleen haar eerste instrumentale piano-album, maar tevens een tastbare versie van de herinnering aan zowel de woonruimte als de creativiteit die er plaatsvond.

In de minimalistische omgeving van het album toont Van der Woude, muzikant en componist, een volledig scala aan emoties in haar spel: van majestueuze grootse sferen tot rustige omgevingsreflecties. Het was haar bedoeling om de ruimte zelf net zo goed te documenteren als de melodieen: Niet alleen de prachtige piano wordt benadrukt, maar juist ook alle imperfecties van het instrument en de kleine ruimte. Je hoort letterlijk de regen tegen de ramen tikken, vogels, de tv, of voorbijgangers in gesprek. Deze omgevingsgeluiden voegen een uniek soort ambient- laag aan het ingetogen piano-album toe.

Over Ella van der Woude

Ella van der Woude, woonachtig in Amsterdam, is een Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist. Ze is een veelzijdige kunstenaar die, na gestopt te zijn met in bands optreden, nu al vijf jaar films scoort. In 2019 componeerde zij de soundtrack van Halina Reijn's 'Instinct' en Ena Sendijarevic's 'Take Me Somewhere Nice'; films die beiden internationaal in de prijzen vielen. In 2016 produceerde Van der Woude een dreampop / triphop EP onder de naam ELLA met Stew Jackson (Massive Attack, Phantom Limb) en in 2011 kwam het debuutalbum van indiepopband Houses uit op [PIAS].

Tracklist

1. Bye Bye Little House
2. Prélude Au Réveil d’une Ville 3. Fear of Sleep
4. Strange Dreams
5. Drops
6. Sol Mineur
7. Summer Boredom
8. Low
9. Recessional
10. Adieux

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: