Van maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april 2015 is de nieuwe souschef in De Keuken van Sofie de actrice die de laatste weken ook te zien is in Spitsbroers op maandag en in Vlaamse Streken op woensdag bij VTM: Ella Leyers. De nieuwe gaste is niet bepaald een keukenprinses. Ella: “Ik sta niet veel in de keuken. Ik eet elke dag ’s middags warm en als ik dan ’s avonds thuis kom is beginnen koken het laatste waar ik dan zin in heb.” Met de hulp van Sofie schaaft ze haar kookkunsten bij voor het oog van tv-kijkend Vlaanderen.

Op maandag 20 april denkt Ella terug aan enkele lekkere recepten uit haar kinderjaren. Sofie gaat voor een kalkoengehaktbrood met Belgische curry, gebakken ananas en rijst. Ondertussen praat Ella over haar jeugd en hoe zij en haar zussen papa Jan Leyers thuis voortdurend in de watten legden. “Iedereen denkt altijd ‘oei voor u vader zal dat niet simpel geweest zijn’, maar wij zijn gewoon zijn dienstertjes geweest”, zegt ze. Op dinsdag 21 april bereiden de twee dames iets wat Ella graag zelf wilt leren maken: granola met Griekse yoghurt. Het thema op dinsdag is en blijft echter ‘lust ie ’t of lust ie ’t niet?’ en dus komen er ook ingrediënten bij waar Ella geen fan van is: gekonfijte pompelmoes en citrusschillen.

Op woensdag 22 april is het tijd voor Ella’s lievelingsgerecht. Aangezien ze zelf niet goed kan kiezen, besluit Sofie om voor een zelfgemaakte pizza met gekruid gehakt, belegen Brugse kaas, pastinaak, courgette en olijf te gaan. Ook het pizzadeeg is zelfgemaakt, iets wat al snel niet zo moeilijk blijkt te zijn. De gebruikte ingrediënten zijn die van De Keuken van Sofie-pizza, die recent op de markt werd gebracht. De topping van deze pizza is volledig samengesteld door VTM-chef Sofie Dumont.

Op donderdag 23 april trekken Ella en Sofie naar Italië voor een culinaire reiservaring van de souschef. Ella liet eerder al vallen dat ze gek is op de typisch Italiaanse gerechten én zeevruchten… en dat heeft Sofie goed onthouden. Ze bereiden samen een pasta frutti di mare. Het doet Ella denken aan de fijne vakanties die ze met de hele familie doorbracht in Italië. De week afsluiten doen Sofie en Ella op vrijdag 24 april met een frisse, zoete zonde: zandtaart met banaan, limoen en marsepein.

De keuken van Sofie, elke weekdag bij vtm:

  • Op maandag 20/04: Op Grootmoeders wijze - Kalkoengehaktbrood met 'Belgische' curry, gebakken ananas en rijst.
  • Op dinsdag 21/04: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Zelfgemaakte gekonfijte pompelmoes, granola en Griekse yoghurt.
  • Op woensdag 22/04: Lievelingsgerecht - Pizza met gehakt, pastinaak en courgette.
  • Op donderdag 23/04: Op reis - Pasta frutti di mare.
  • Op vrijdag 24/04: Zoete zonde - Zandtaart met banaan, limoen en marsepein.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: